От 30 октомври във Франция се въвежда отново режим на

...
От 30 октомври във Франция се въвежда отново режим на
Коментари Харесай

Франция възстановява режима на изолация

От 30 октомври във Франция се вкарва още веднъж режим на изолираност, заяви президентът на републиката Еманюел Макрон в телевизионно послание към нацията довечера.

" Реших, че от петък режимът на изолираност ще бъде възобновен, което преди този момент оказа помощ за преодоляването на вируса ", сподели Макрон. Той посочи, че тази мярка " ще бъде годна на цялата територия " на Франция.

" Цялата гама от оповестени ограничения ще се ползва в страната минимум до 1 декември ", съобщи президентът на републиката. Той сподели, че „ развиването на епидемията ще бъде преразглеждано на всеки 15 дни “. " Ако е належащо, ще предприемем спомагателни ограничения и в това време ще преценим дали можем да облекчим някои от рестриктивните мерки ", сподели Макрон.

Всички заведения за публично хранене, както и редица търговски обекти във Франция, са затворени от петък. „ Търговските предприятия, които не попадат в категорията на стоките от първа нужда, както беше решено напролет, местата, където се събират огромен брой хора - питейни заведения, заведения за хранене, ще бъдат затворени “, сподели той.

Държавният глава увери, че страната, както по време на първата самоизолация, ще поддържа бизнеса, по-специално като заплаща до 10 000 евро вреди на дребния бизнес, който ще би трябвало да затвори вратите си по решение на управляващите. Изплащането на компенсации на тези, които са принудени да останат без работа, се възобновява напълно.

" Разбирам, че изисквам прекалено много от компании, които се намират в градските центрове. Но ние ще преразгледаме обстановката след 15 дни и в случай че тя се усъвършенства, ще можем да позволим на обособени предприятия да се отворят още веднъж, което е значимо в интервала преди коледните празници ", добави Макрон.

" Втората вълна на пандемията във Франция ще бъде по-тежка и смъртоносна от първата ", не изключва френският водач. По време на обръщението си си той сподели, че 35 785 души са умряли от началото на епидемията във Франция. През последните 24 часа над 36 хиляди души са инфектирани.

Коронавирусът се популяризира във Франция с невиждана скорост, сподели Макрон. " Вирусът се популяризира във Франция със скорост, която не беше планувана даже в най-песимистичните прогнози. Броят на инфектираните по отношение на общото население се е удвоил за една седмица. За разлика от първата вълна, през днешния ден всички райони са на ръба на рискова обстановка ", сподели президентът.

Той заяви, че 527 френски жители са умряли от Ковид-19 единствено в сряда. Този ден над 3 хиляди души са били в реанимация. „ Тоест, повече от половината от всички кревати, налични в отделенията за интензивно лекуване, към този момент са заети “, акцентира Макрон.

" В доста области, с цел да можем да оказваме здравна помощ на пациенти с Ковид-19, сме принудени да стартираме да отменяме плануваните по-рано хирургични интервенции за кардиологични или онкологични болести. И това от време на време са същите интервенции, които бяха анулирани напролет заради епидемията ", призна Макрон.

" По-рано към този момент предприехме ограничения за битка с епидемията и за мнозина беше мъчно да устоят. Но те бяха нужни, макар че някои ги подлагаха на критика. Оказаха се обаче незадоволителни ", акцентира френският президент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР