От 30 на 20 години затвор Върховният касационен съд е

...
От 30 на 20 години затвор Върховният касационен съд е
Коментари Харесай

От 30 на 20 години затвор за ревнивец, заклал жена си

От 30 на 20 години затвор Върховният касационен съд е понижил присъдата на 45-годишния Георги Генов от Пазарджик, който умъртви брачната половинка си Катя със 17 пробождания с нож.  

Върховните магистрати обаче не са трансформирали компенсацията от по 200 000 лева, което Генов би трябвало да заплати на двете си дъщери-близначки и на тъщата си, които упорстваха за най-тежкото наказване. В Окръжния съд в Пазарджик делото се гледаше по съкратеното разследване, а поисканата от прокуратурата доживотна присъда не бе почетена от правосъдния състав.

Върховните магистрати са решили, че макар безмилостния метод на осъществяване на действието и проявената от Генов изключителна настървеност и злопаметност, убийството не е било авансово премислено, планувано и квалифицирано. Подсъдимият не е работил невъзмутимо, а умисълът за умъртвяването на потърпевшата се породил у него ненадейно при опита му за следващ път да организира диалог с нея.

Като смекчаващи виновността условия са регистрирани още трудовата ангажираност на Генов и изразеното в правосъдната зала страдание. Георги и брачната половинка му се разделили след 25 години брак поради непрекъснатите побои, на които нееднократно ставали жертва и двете им дъщери. Жената се изнесла при майка си в Пещера, а във съдбовния 1 септември 2017-а ​Генов наблюдавал рейса, с който Катя пътувала.

Той слязъл от колата си и пресрещнал жена си, само че тя отново отказала да приказва с него. Тогава Георги извадил нож, повалил я на земята, лежащ върху нея, с цел да не мърда и почнал да й нанася удари по цялото тяло. Жената викала: „ Помощ, загивам “ пред шестима очевидци, които по това време минавали по улицата. Никой обаче не се притекъл на помощ, само че най-малко била извикана кола за спешна помощ, която да откара ранената Катя в болница.

По пътя обаче дамата издъхнала от раните си, а килърът изчезна и се укри, само че 3 дни по-късно бе хванат в фамилната вила край ихтиманското село Мухово. В издирването му тогава се включиха и военни елементи в помощ на служителите на реда от пазарджишката регионална дирекция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР