От 30 години българските медии потребяват обществен ресурс през обществени

...
От 30 години българските медии потребяват обществен ресурс през обществени
Коментари Харесай

Бареков в интервю за PIK TV: От 30 години българските медии потребяват обществен ресурс през обществени поръчки

От 30 години българските медии използват публичен запас през публични поръчки, партиите раздават обилно, получават се и европейски фондове, настрана по време на изборите се изливат пари като част от акцията. Това съобщи някогашният еврдепутат Николай Бареков в ефира на ПИК ТВ.

Големите партии изляха милиони, в това число "Воля " и Вътрешна македонска революционна организация, по два милиона дадоха на медиите, което е законно, само че е публичен запас, акцентира той. Как е допустимо един народен представител, който взима 3000 лв. заплата, или пък Румен Радев, който взима 12 хиляди лева, да са длъжни да заявяват приходите си, възмутено попита Бареков и отсече - ние сме в Сметната палата, КОНПИ, прокуратурата, проверки - ние сме на светлина.

Защо обаче има хора, които не са на ярко - притежателите на Нова тв и Би Ти Ви, които са милиардери, не вършат това, водещите на огромните малките екрани като Антон Хекимян, Виктор Николаев и други баджак публицисти взимат заплати от по 10-12 хиляди лева, само че никой не ги ревизира, а те също използват публичен запас, отсече той. Те би трябвало да се записват в Сметната палата и КПКОНПИ, предложи Николай Бареков.

Бареков възмутено съобщи, че в ТВ7 най-високата журналистическа заплата е била в размер на 2500 лева, а на водещите, които са били 7 дни на екран - 5000 лева, а в огромните малките екрани като БТВ и Нова телевизия за предаване един път седмично заплатите стигат до 20 000 лева

Трябва да се осветли медийният бизнес в България, безапелационен е Бареков.

По отношение на изявлението на Иво Прокопиев в БТВ, Бареков установи, че са пропуснати от страна на Антон Хекимян фундаментални въпроси, а точно по какъв начин трима разнообразни прокурори в последните 20 години, определени от три разнообразни партии, го проверяват и той все излиза с оправданието, че това е персонално отношение. Другият въпрос по думите му е по какъв начин на 28 години, излизайки от Разград, прави първия си милион.

По отношение на Българска социалистическа партия и оттеглената оставка от страна на Корнелия Нинова, Бареков регистрира, че по този метод тя погреба социалистите. Той планува, че напълно скоро ще си тръгне позорно и предвижда загуба на локални избори. По думите му тя е политическа необразована, което е изключително огромен проблем. Според някогашния евродепутат Бойко Борисов има интерес точно Корнелия Нинова да стои отпред на алените, тъй като по този метод има обезпечени изборни победи.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР