От 3-ти до 31-ви юли 2019 г. животновъдите могат да

...
От 3-ти до 31-ви юли 2019 г. животновъдите могат да
Коментари Харесай

От 3 юли започва приемът на документи за доилна техника

От 3-ти до 31-ви юли 2019 година животновъдите могат да аплайват за подкрепяне по схемата „ Инвестиции за закупуване на уреди за рандеман и предпазване на сурово мляко и уреди за изхранване на новородени животни с мляко “. Документи ще се одобряват в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “ по място на реализиране на активността по плана.

По схемата се възвръщат до 50% от осъществените разноските за вложения, като оптималният размер на помощта е не повече от 25 хиляди лв.. Подпомагането се дава под формата на дотация за покриване на част от разноските за реализация на вложения в стационарни и мобилни доилни уреди, съоръжение за предпазване на мляко и уреди за изкуствено изхранване на новородени животни с мляко. Средствата ще се изплащат по банкова сметка на претендента след доказване на целевото осъществяване на инвестицията.

Срокът на деяние на схемата е до 31.12.2020 година Нотифицираният оптимален бюджет по схемата за интервала, в който ще се ползва, е 2 млн. лв.. С решение на УС на ДФЗ половината от тях, в размер на 1 млн. лв., се разпределят за 2019 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР