От 3 до 8 години може да получи обвиненият за

...
От 3 до 8 години може да получи обвиненият за
Коментари Харесай

До 8 г. затвор може да получи обвинения за смъртта на Ферарио Спасов

От 3 до 8 години може да получи упрекнатият за гибелта на футболния треньор Ферарио Спасов.

Това стана ясно от думите на окръжния прокурор на Ловеч Валентин Вълков, който даде конференция.

След нередности при първичното следствие делото беше трансферирано в ловешката прокуратура.

Днес стана ясно също, че наложената мярка за неотклонение „ подписка “ на обвинения Начо Панталеев не може да бъде изменена.

Според прокурор Вълков мярката може се промени по преценка на наблюдаващия прокурор, в случай че в процеса на следствие се съберат други данни и условия.

Прокурор Вълков сподели още, представен от Българска телеграфна агенция, че с изключение на съдебно-медицинската експертиза, по делото ще бъде назначена и автотехническа експертиза.

В рамките на два месеца, които са първичният период за следствие по всяко едно дело, ще бъдат осъществени всички процесуално-следствени дейности и ще остане да се изчака единствено автотехническата експертиза, добави окръжният прокурор на Ловеч.

Той напомни, че по справедливи аргументи като липса на движимости лица и други, автотехническите експертизи се бавят във времето.

Ще се постараем оптимално бързо и в къс интервал тази експертиза да бъде направена. Тя ще е много комплицирана от фактическа и правна страна, само че въз основата на тази експертиза ние ще преценим какво обвиняване да има по отношение на отговорния лидер “, сподели още прокурор Вълков.

Той акцентира, че към следствието ще бъдат привлечени
движимости лица от три правосъдни региона.
Прокурор Вълков добави, че следствието е в напълно начален стадий. При изясняване на нови обстоятелства и условия е допустимо в процеса на работа да бъде променено обвиняването по отношение на водача, което е към днешна дата.

По актуалното обвиняване, наказването, което се планува в закона, е затвор за период от 3 до 8 години. Според прокурора, в случай че се откри нещо друго и се промени квалификацията, ще бъдат употребявани други текстове от Наказателния кодекс и
наказването може да бъде променено.
Той акцентира, че съглашение по делото няма по какъв начин да бъде коментирано, тъй като не е допустимо по закон.

„ Но е допустимо тогава, когато обвиненият реши с неговата отбрана, че всичко е на 100 % изяснено, да се отиде на вид за признание на отговорен и да изиска кратко правосъдно разследване. Прокуратурата няма думата там, съдът автоматизирано минава даже още в разпоредително съвещание към такава фаза на процеса “, изясни прокурор Вълков.

По предписание на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, делото против водача, предизвикал злополуката, при която почина футболният треньор Ферарио Спасов, бе конфискувано от прокуратурата във Велико Търново и изпратено за следствие от прокуратурата в Ловеч.

Като обвинен по него е притеглен Начо Пантелеев, който е пуснат от ареста и е с наложена мярка „ подписка “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР