От 3 до 7 години затвор получиха десетима участници в

...
От 3 до 7 години затвор получиха десетима участници в
Коментари Харесай

Братът на депутат, ръководил банда за рекет, го отнесе жестоко

От 3 до 7 години затвор получиха десетима участници в проведена незаконна за
изнудвания посредством закани, побои и отвличания в Русе, оповестяват от Специализирания углавен съд, оповестява Нова телевизия.


Общо наказване от 7 години затвор при първичен непоколебим режим и санкция от 5 000 лева съдът дефинира на ръководителя на групата Илия Стоилов, брат на настоящ депутат, упрекнат по 4 текста на Наказателния кодекс.

Лишаване от независимост за период от 7 години при първичен непоколебим режим и санкции от по 4000 лева са наложени на двама от участниците в незаконната група, които изпълнявали управителни и изпълнителски функционалности.

Един от участниците на по-ниско йерархично равнище в незаконната конструкция е с 4-годишна ефикасна присъда и 3000 лева санкция, други петима – с 3-годишни ефикасни присъди и санкции от 3000 до 5000 лв..

Десетият участник в групата е отъден 3 година отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период и санкция в размер на 3000 лева

Престъпната група беше обезвредена на 14 октомври 2017 година Събраните доказателства демонстрираха, че тя е работила от март 2015 година като строга йерархична конструкция. Ръководителят еднолично указвал какви дейности да бъдат осъществявани по отношение на набелязани за изнудване лица - заплашване, нанасяне на телесни повреди, похищение.

Указанията изпълнявали множеството от участниците, измежду които били спортисти, както и треньор по бокс.

Престъпните дейности най-често се разигравали в три заведения и заложна къща в Русе, благосъстоятелност на ръководителя на групата. В хода на следствието са открити три случая, в които под диктовката на Стоилов, били налагани „ санкции “ на съответни лица.

През 2015 година групата „ наложила “ санкция от 2820 лв. на русенец, който си разрешил да се настани с другари на маса в локална кръчма, която всекидневно се водела непокътната за участниците в групата. Обявеният за дебитор бил отведен в заложната къща, стопанисвана от И.С.

След нанесен удар по врата и закани той бил заставен да подпише заложен билет, съгласно който е „ получил “ паричен заем в размер на посочената сума. Като гаранция, че ще върне „ заема “, той бил заставен да заложи лек автомобил „ Фолксваген Голф “, златен ланец, както и да подпише запис на заповед за сумата от 2 820 лв..

В началото на 2015 година „ санкциониран “ с 2256 лева се оказал барман в едно от заведенията на ръководителя на групата, който поради по-добри условия на работа се преместил да работи в конкурентно заведение.

Той бил упрекнат, „ че изпил и черпил гратис с алкохол другари в заведенията на ръководителя. След закани за физическа кавга барманът бил заставен да подпише документ за неплатена сметка на стойност 2256 лева и почнал да я заплаща на части.

Най-тежко потърпевш служащ в заложната къща, който се осмелил да подпише предупреждение за овакантяване на работа, откакто бил глобяван поради понижаване на оборота. Той бил упрекнат, че присвоявал суми от оборота на заложната къща, с което задлъжнял към ръководителя на групата със 100 000 лв..

Закаран бил в помещение на едно от заведенията (предварително послано с найлон), бил неколкократно обичай и застрашен, че в случай че не заплати, „ животът му ще свърши “. След като юмруците били сменени от бухалка и ориентиран револвер (незаконно притежаван), той подписал запис на заповед за поисканата сума.

Написал и „ признания “, че е манипулирал системата в заложната къща, за да присвои пари. След всичко това, бил вкаран принудително в подземно помещение на заведението и държан там до идващия ден.

Присъдата на групата рекетьори от Русе не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР