От 3-4 години журналистът от БГ Радио Симеон Колев е

...
От 3-4 години журналистът от БГ Радио Симеон Колев е
Коментари Харесай

Бившият на Векилска: Не мога да й го простя, от 4 г. съм самотен баща, раздялата ни беше унизителна

От 3-4 години журналистът от „ БГ Радио ” Симеон Колев е уединен татко и претърпява най-големите турбуленции в живота си. Преди година и половина дългогодишната му спътница в живота – някогашната тв водеща Мариана Векилска, го изоставила и му тропосала 14-годишния им наследник Момчил, който сега на раздялата им бил едвам на 10, научи HotArena. 

През февруари звездата на „ Тази събота ” и „ Тази неделя ” по Би Ти Ви изненадващо разгласи, че напуща малкия екран и отпътува за Брюксел, с цел да прави интернационална кариера. Векилска минала през образованието за специалист към преговорен екип по въздухоплаването в столицата на Белгия. Раздялата й с някогашния й брачен партньор обаче се случила преди да одобри новото занятие. Новината, че едно от най-хармоничните телевизионни фамилии у нас към този момент не е дружно, бе изненада за мнозина, само че не и за най-близките им хора. Двамата публицисти изкараха съвсем 15 години, преди да разкрият, че с брака им е свършено. Вината за решението им не пое нито един от тях, а това още повече ускори слуховете, че раздялата им е била много трагична. Неотдавна Симеон изля душата си пред женско списание и искрено призна какъв брой му е мъчно да бъде уединен родител. 

„ Мариана ми сподели: „ Симо, благодаря, но довиждане! Трудно се живее с подобен човек. Няма да не помни едно нейно излечение на потегляне: „ Ти си префектният мъж и това е най-големият ти проблем ”, спомня си нараненият Колев. След като Мариана напуснала дома му, той станал уединен татко, само че чудесно се справял с тази роля. Водещият обаче дефинира края на връзките им като позорен и сложен. Решението на Векилска да го изостави самичък с невръстния им наследник озадачило мнозина, защото самата тя дълги години преди да го срещне, бе самотна майка. От първия си брак с футболиста Георги Донков Мариана има дъщеря Габриела. Бившата водеща нееднократно го е упреквала обществено, че ги е изоставил, в продължение на 14 години не е виждал щерка им, а тя е била и татко, и майка за детето им. Разделили се половин година след сватбата им, когато Мариана била бременна във втория месец, а Симеон отгледал Габриела като свое дете. След като приключила „ Бизнес и стопанска система ” в Холандия, порастналата дъщеря на Векилска, се е открила да живее в Белгия. 

След първия си несполучлив брак, Мариана се отказала да търси любовта. Точно по това време тя срещнала Симеон. Двамата се срещнали в предаването му „ Стартер ”, където Векилска го видяла за първи път. Радио водещият й се сторил прекомерно млад и лекомислен с изрусените си кичури. Съдбата обаче имала други проекти за тях. Двамата си разменили телефонните номера, а година и половина по-късно си уговорили среща в пицария. Два месеца след началото на връзката им пристигнало и предлагането за сватба от Симо. По време на новогодишен концерт на пл. „ Александър Батенберг ”, на който влюбеният новинар бил водещ, той предложил на Векилска да стане негова жена. 
„ Когато Мариана реши да напусне дома ни, и за двете деца беше доста тежко – Момчил беше едвам на 10, а Габи беше втора година студентка в Холандия и излизаше от една доста сложна връзка. Аз минах през всевъзможни интервали след разпадането на брака ни – на обвинявания, на съжаления,на самосъжаление, само че трябваше да остана цялостен, тъй като нося отговорност пред себе си и пред двете деца. Реших, че не мога да се дразня на Мариана, че е поискала да промени живота си и да поеме по различен път. Че е избрала да слуша сърцето си. Не мога да я държа виновна за моето благополучие. С нея не сме другари. Не можахме да запазим положителни връзки ”, споделя Колев. 

Той е безапелационен, че никой няма да чуе неприятна дума от него за майката на неговия наследник , само че не може да скрие, че са в комплицирани връзки. „ Имало е интервали на тежки рецесии, само че сме ги преодолявали. Никой от нас не си е хващал багажа, с цел да се изнесе. Никога не сме се разделяли. Това е незряло, а ние не сме към този момент младежи ”, настояваше тогава Мариана в интервютата си. Няколко месеца след тези нейни изявления обаче със Симеон поели по разнообразни пътеки и всеки приел, че животът му няма да е в рамките на фамилията им. Дори се заприказва, че любовта навестила първо Мариана, а по-късно кацнала на рамото и на някогашния й мъж. Мариана първо завъртяла конспирация с артиста Калин Врачански, само че връзките им не прерастнали в освен това от флирт и най-после двамата останали единствено другари. За Симеон пък се зашумя, че има до себе си мистериозна брюнетка, само че двамата не стигнали до съществени връзки, написа " Уикенд ". 

С Мариана обитавали един от етажи на просторната къща на неговите родители. Майката и башата на водещия се изнесли да живеят на село, с цел да оставят младите на мира. Уви, и това не закрепило брака им.  Всяка заран Симо ставал в 5,40 ч., с цел да води утринния блок на „ БГ Радио ”. Водещият се разсънвал с 30 лицеви опори и 10 клякания, а по-късно си правел кафе. После събуждал Момчил, който е възпитаник в Италианския колеж в Горна баня. Журналистът приготвял сандвичи за сина си, които вземал в учебно заведение. Самият той също си носел храна от у дома. Около 15 следобед Колев приключвал с уговорките си в „ БГ Радио ” и озвучавал уроци за учебен уебсайт. Пишел и публикации за разнообразни медии. Изоставеният Симо почнал да получава пристъпи на паник офанзиви. Нощем тичал до Спешното, а на сутринта хуквал към „ БГ Радио ” и се правел, че нищо му няма. Това траяло повече от година, а положението му било на приливи и отливи.  Самият той бил огромен домошар и не му тежало да поеме напълно домакинската работа. „ Обичам да си заставам у дома, да сготвям, да виждам сериали, да чета книги, да провеждам всякакви пътувания, да пътуваме ”, споделя изоставеният Симеон. Сестра му също била уединен родител и Колев постоянно вземал племенницата си с тях, когато пътуват.

Брачните несгоди на водещия станали причина той да напише две книги – „ Мисия баща 1 и 2 ”, по лична самодейност почнал да води нова графа в списание „ Жената през днешния ден ”, в която нищи връзките деца-родители. За да преодолее напрежението около развода си му пособия доста психотерапевтката Детелина Стаменова, която е персонален психолог и на някогашния тв водещ Милен Цветков. „ Симо, ти си потребен, само че не си обичан ”, установила психоложката.  Нараненият Симеон Колев към момента не можел да си показа да заживее с нова жена. „ Не чакам от нея да ми гледа детето или да му стане майка, тъй като той си има майка, нищо че тя дезертира от отговорността си да е до него в най-трудната му възраст. Но и не желая това дете да бъде одобрявано като тип багаж от който и да е ”, безапелационен е самотният баща. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР