От 29 юли до 5 август 2019 година в Банско

...
От 29 юли до 5 август 2019 година в Банско
Коментари Харесай

Олимпийски шампиони тренират млади фехтовачи в Банско

От 29 юли до 5 август 2019 година в Банско ще бъде извършен неповторим състезателен лагер по фехтовка. Уникален, тъй като за първи път в България на такова събитие ще участват трима одобрени световноизвестни фехтовачи, първенци от олимпийски игри и международни шампионати.

Златната медалистка от Рио де Жанейро 2016 Анна Мария Попеску (Румъния), първенецът от Игрите в Лондон през 2012 Рубен Лимардо Гарсон (Венецуела) и двукратният международен първенец Николай Новосьолов (Естония) ще споделят своя фехтовален опит с повече от 100 деца на възраст сред 8 и 18 години от над 25 страни.

Организатори на събитието са Спортен клуб по фехтовка “София” и МК “Фехтовална академия – Дубай”, с общителното подпомагане на Българска федерация по фехтовка.

Ана Мария Попеску има два олимпийски, седем международни и 10 европейски медала, а в Банско ще показа опита си с млади български и непознати фехтовачи.

Програмата на спортния лагер включва триразови тренировки за другите възрастови групи, ръководени от световноизвестните имена, като в тяхна поддръжка ще се включат и шест одобрени треньори от България и Дубай. Мотото на лагера е „ Учи фехтовка от най-добрите”, заради което в програмата са включени и самостоятелни уроци, посредством които младите гении ще се допрян персонално до уменията на своите идоли и ще се учат от техния опит.

С този интернационален лагер уредниците целят да слагат началото на една традиция в провеждането на събития от висок сан в интерес на българските фехтовачи и развиването на фехтовката в България като цяло, заради което всички български участници употребяват преференциални условия, а поддръжката на Българска федерация по фехтовка потвърждава значимостта на този план.

Повече информация за организацията и провеждането на лагера можете да откриете на уеб страницата и във facebook страницата му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР