От 29 декември са започнали подготвителни мероприятия на пл. Княз

...
От 29 декември са започнали подготвителни мероприятия на пл. Княз
Коментари Харесай

Солени глоби при използване на пиротехника на новогодишния концерт в София

От 29 декември са почнали подготвителни мероприятия на пл. " Княз Александър I " в София, увериха от Главна дирекция " Национална полиция ", по отношение на ограниченията за сигурност в новогодишната нощ.

Охраната на площада за новогодишния концерт е поета от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи. От 14 часа се затваря двустранно придвижването от ул. " Раковски " до бул. " Дондуков " по бул. " Цар Освободител " и ще бъде построена сцената дружно с 8 контролно-пропусквателен пункт.

Препоръките към жителите на площада са да не носят стъклени бутилки. Забранено е потреблението на пиротехнически произведения. Няма да бъдат допускани лица във очевидно несъответстващо положение и с огнестрелно оръжие. Проверките ще са на случаен принцип, само че всички лица с обемисти багажи ще бъдат подробно проверявани, посочи комисар Маринов.

На съображение Закона за общоопасните средства, в случай че се употребява пиротехника, нарушителите ще бъдат глобени с санкция, започваща от 500 лв..

Ще бъде зает съставът, който е квалифициран по линия на антитерор по отношение на деен стрелец и други общественоопасни закононарушения.

4243 инспекции са осъществени тук-там, където се продават пиротехнически произведения. Иззети са над 6000 опаковки, съдържащи взривни субстанции. Към момента няма регистрирани потърпевши, оповестиха от дирекцията.

Полицейска профилирана техника ще следи по пешеходните улици към площада. От 8 декември е засилено полицейското наличие с дирекция Жандармерия в огромни места, търговски центрове, паркове, храмове и се правят инспекции.

" Мерките по коледните празници дадоха добър резултат и нямаме тежки осъществени престъпни закононарушения ", увериха от дирекция " Национална полиция ".

Комисар Димитър Кошов от " Криминална полиция " изясни, че вниманието сега е ориентирано против грабежите в столицата. За последната година те са намалели с 19%.

Гражданите да не носят огромни парични суми, а ако станат обект на такова закононарушение, да оставят движимостта да бъде взета, в случай че не могат да окажат опозиция. Важно е да запомнят описанието на причинителя и да алармират в Министерство на вътрешните работи.

По отношение грабежите в денонощни магазини и аптеки е значимо притежателите и продавачите да подават информация към органите на реда при подозрение, както и да имат разполагаем паник бутон.

Най-често нарушителите употребяват профилирана техника за предаване на сигнала от автомобил с безключово запалване. С този прийом кражбите на коли се правят денем. Кошов поучава притежателите на коли да бъдат деликатни на паркинги и да се оглеждат за съмнителни лица. Често при сходен жанр закононарушения се открива, че жителите декларират кражба при застрахователите, с цел да получат обезщетение, по тази причина Кошов прикани да се декларира постоянно истината.

В първия ден от новата година ни чака засилен трафик. Полицейски екипи ще контролират и подкрепят придвижването на Автомагистрала Хемус, където текат ремонтни действия.

Препоръката към жителите е да се преценяват със зимните условия и в случай че е допустимо, да сменят маршрута си. Водачите да се въоръжат с самообладание и да не подхващат спомагателни изпреварвания, приканиха от Дирекция " Пътна полиция ".

От 14 до 20 часа на първи януари ще бъде спряно тежкотоварното придвижване в най-невралгичните сектори. За камиони, пренасящи рискови материали, възбраната няма да важи.

Комисар Любомир Константинов посочи, че ще има линейни екипи за инспекция на колите за приложимост на алкохол и наркотични субстанции в столицата, както и по автомагистралите. Най-много екипи ще бъдат ситуирани в столичния комплекс Студентски град. От през днешния ден е въведено реверсно придвижване в посока София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР