От 28 юни в ще бъде отменено задължителното носене на

...
От 28 юни в ще бъде отменено задължителното носене на
Коментари Харесай

В Италия отменят носенето на маски

От 28 юни в ще бъде анулирано наложителното носене на маски навън. Съответното решение на държавното управление бе оповестено от министъра на опазването на здравето Роберто Сперанца посредством пост в обществената мрежа „ Facebook “ в понеделник вечер, оповестява вестник Corriere della Sera.

„ От 28 юни отменяме наложителното носене на маски навън, само че всички указания на научно-техническата комисия се резервират “, осведоми министърът своите почитатели. Според Corriere della Sera самодейността за превръщане към комисията, която създава рекомендации за държавното управление от началото на пандемията, е на премиера Марио Драги. Окончателното решение е било взето след среща от специалисти, извършена в понеделник, съобщи организация Фокус.
 Италия арестува трима българи, превозвали 6 тона хашиш Италия арестува трима българи, превозвали 6 тона хашиш
В Италия са арестувани трима българи, превозвали 6 тона хашиш на ветроходна яхта. Плавателният съд, плаващ под американски байрак, е бил...

В същото време, както е посочено, ще може да се върви без маска единствено навън и в зони, считани за безвредни от позиция на епидемиологичните опасности (т.нар. бели зони). Към сегашния миг това са всички райони, като се изключи североизточната част на Вале д`Аоста, която се чака да влезе в бялата зона след седмица. Ако епидемиологичната обстановка се утежни, носенето на маски още веднъж ще стане наложително.

Подчертава се, че носенето на защитни маски остава наложително на оживени улици, както и в затворени пространства - от магазини до публичен превоз, влакове и самолети.

По-рано в медиите 15 юли беше посочен като допустима дата за анулация на носенето на маски на улицата. След това – 5 юли. Режимът на носенето на маски се съблюдава, като се изключи плажовете на страната, където към този момент е в ход летният сезон.

След строги ограничавания в действие след началото на втората вълна на пандемията в продължение на съвсем девет месеца, Италия съумя да възстановява епидемиологичната обстановка. В момента има към 20 случая на зараза на 100 хиляди души. Властите настояват, че продължаващата акция за имунизация оказва помощ. От 21 юли в страната към този момент няма полицейски час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР