От 26 юни (сряда) се спира движението по близо 5

...
От 26 юни (сряда) се спира движението по близо 5
Коментари Харесай

От 26 юни се спира движението в участък от пътя Калотина - Сливница

От 26 юни (сряда) се стопира придвижването по близо 5 км сектор от път I-8 Калотина - Сливница, като трафикът се насочва по остарелия път Калотина - София. Ограничаването на транспортните средства в сектора от км 15+600 до км 20+940 е за построяването на права от бъдещата автомагистрала „ Европа ", която ще свързва София с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина ". Предвижда се до 20 ноември т. година трафикът да минава по остарелия път за Калотина - общински път SF3214.
Пътуващите от София към българо-сръбскта граница по път I-8 ще минават по новоизградена пътна връзка, наоколо до отбивката за Алдомировското тресавище, и ще не престават по остарялото трасе в посока Драгоман. На 300 м преди газстанцията / " Сара " /, при входа на Драгоман, ще се връщат по новоизградена пътна връзка на първокласния път за Калотина.
Идващите от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " към столицата ще се пренасочват на 300 м след газстанцията / " Сара " /, която е при изхода на гр. Драгоман в посока София, по новоизградена отбивка, водеща към остарялото трасе на път I-8 и ще се връщат назад на първокласния път по новоизградена отбивка в региона на надлеза, по който минава общинския път за Алдомировското тресавище.
Модернизацията на 17 км от първокласния път I-8 сред км 15+500 и км 32+447 стартира в средата на май. В сектора ще бъде построено второ платно, а остарялото ще бъде реконструирано. Инвестицията е за 117,3 млн. лева и е от републиканския бюджет. Срокът за довеждане докрай на строителните работи е 2021 година
Трасето на Автомагистрала „ Европа " сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разграничено на три елементи. Строителството на първите два сектора включва рационализация на съществуващия първокачествен път I-8 сред Калотина и Сливница. Първият сектор от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " до Драгоман /от км 1 до км 15+500/, с дължина 14,5 км, ще бъде финансиран от Механизъма за обвързвана Европа и националния бюджет. Предстои пускане на строителните работи. Изграждането на междинния сектор сред Драгоман и Сливница, на който следва прекъсване на придвижването, стартира през май. Трасето ще бъде с две платна за придвижване във всяка посока, като във всяко платно ще има по две дейни и една спешна лента. На 16-километровия сектор ще бъдат построени 11 огромни уреди - 3 бр. селскостопански подлези, 2 бр. подлези, 5 бр. надлези и мост над р. Сливнишка с дължина 50 м. Ще бъдат издигнати два пътни възела - „ Сливница 1 " - при 25-ти км, и „ Сливница 2 " при 29-ти км, както и 8 бр. площадки за отдих. Пътните възли ще бъдат и с енергоефективно осветяване. Ще бъде направена реорганизация на водопроводи, електропроводи, телеграфно-телефонни и оптични кабели. За запазване на биоразнообразието в региона на Алдомировското тресавище ще се създадат пътеки за влечуги, които ще минават през водостоците на автомагистралата. Ще бъдат сложени и шумозагалушителни стени и мрежи за птици, а каломаслоуловители ще пречистват повърхностните води от трасето в региона Алдомировското тресавище.
Третият сектор от Сливница до връзката със Северната скоростна дъга /от км 32+447 до км 48+61/, с дължина 16 км, ще минава по ново трасе. В момента се изготвя техническият план за правата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР