От 26 директори на Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) 23- ма

...
От 26 директори на Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) 23- ма
Коментари Харесай

Васил Грудев: ДФЗ е в шокираща ситуация – от 26 директори 23-ма са в отпуск или болнични

От 26 шефове на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) 23- ма са в отпуск или болнични, съобщи новият изпълнителен шеф на ДФЗ Васил Грудев пред Нова телевизия в понеделник.

" И мен ме завари тази обстановка в петък, която в действителност е шокираща. Това демонстрира, че имаме съществен проблем, който уповавам се напълно скоро, още през днешния ден да бъде решен ", сподели Грудев, без да изясни по какъв начин.

" Те си го познават и по тази причина го бойкотират ". Така някогашният заместник-изпълнителен шеф на ДФЗ Виолета Александрова разяснява пред ТВ+ всеобщото излизане на шефовете във фонда в отпуск и болнични. Васил Грудев беше заместник-изпълнителен шеф на ДФЗ, когато той бе управителен от досегашния министър на земеделието Румен Порожанов.

Според Грудев няма риск за лишаване на акредитацията на разплащателната организация на фонда (РА-ДФЗ) и надлежно заплаха от прекъсване на заплащанията по Програмата за развиване на селските региони и директните заплащания.

Виолета Александрова обаче е на противното мнение и счита, че в случай че Европейската комисия обвърже заплащанията от еврофондовете с върховенството на закона, рискът е действителен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР