От 25 януари в киносалоните Кралицата на Шотландия ще ни

...
От 25 януари в киносалоните Кралицата на Шотландия ще ни
Коментари Харесай

Съдбите на две силни жени отекват в историята в Кралицата на Шотландия


От 25 януари в киносалоните Кралицата на Шотландия ще ни води на неповторимо и въздействащо странствуване обратно към XVI век, в което феновете ще станат очевидци на невероятната трагична орис на две дами, които вечно трансформират хода на доминираната от мъжете история. Създаден по впечатляващи действителни събития, разказани в завладяващия разказ на доктор Джон Гай и разказан на екран от театралния режисьор и визионер Джоси Рурк, Кралицата на Шотландия разкрива непознати страни от живота на Мери Стюарт и връзките ѝ с нейната братовчедка, кралицата на Англия – Елизабет I.

 Съдбите на две мощни дами отекват в историята в Кралицата на Шотландия

Родена като католичка във времена на набожен ужас и безредици, още като невръстно дете Мери Стюарт е изпратена в сигурност във Франция. Едва 15-годишна тя се омъжва за наследника на френския престол и на 16 става кралица. Две години по-късно Мери овдовява, само че вярна на непоклатимите си правила, отхвърля да се омъжи наново и се връща в родната Шотландия, с цел да седне на трона, който ѝ принадлежи по право. По това време обаче Шотландия и Англия са под ръководството на властната ѝ братовчедка Елизабет І. Срещата сред двете слага началото на грубо съревнование, напоено от упоритостите на две дами в един мъжки свят, подготвени на всичко, с цел да защитят това, което им принадлежи. Страхопочитанието, което белязва възприятията им една към друга, е потиснато от първичната човешка лакомия за власт и надзор, а интригите и заговорите, дело на най-близките хора в обкръжението им, водят до трагична и мъчителна развръзка, която отеква в историята.

В функциите на Мери Стюарт и Елизабет І са номинираните за " Оскар " актриси Сърша Ронан (Хана, Бруклин, Лейди Бърд) и Марго Роби (Вълкът от Уолстрийт, Аз, Тоня). В Кралицата на Шотландия вземат участие още Джак Лоудън, Джо Алуин, Джема Чан, Мартин Компстън, Исмаел Кордова, Брендън Койл, Йън Харт, Гай Пиърс и други Режисьор на кино лентата е Джоси Рурк, а сюжетът е дело на Бо Уилимон.

Кралицата на Шотландия идва в кината на 25 януари 2019 година

Вижте филмовия откъс:

Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР