От 25 ноември в София има нова верига супермаркети, която

...
От 25 ноември в София има нова верига супермаркети, която
Коментари Харесай

Македонска верига супермаркети щурмува софийския пазар

От 25 ноември в София има нова верига супермаркети, която има упоритостта да пораства на локалния пазар. Този път обаче вложителят не е от Западна Европа, а от прилежаща Македония.

Македонската " КАМ Маркет " отвори първите си два магазина в столицата - на на ул. " Божан Ангелов " в " Младост 4 " и на ул. " Йордан Антонов ", бл. 710 в жк " Люлин 7 ". И по всичко проличава, че те няма да са последни.

По думите на оперативния шеф на компанията Асен Стойчев, представен от " Капитал ", до края на годината ще бъдат отворени общо 10 магазина в столицата. Още на 2 декември веригата отваря нови 3 местоположения.

Справка в Имотния указател демонстрира, че до момента българското сдружение е наело чартърен 11 търговски обекта - в кварталите " Манастирски ливади-запад ", " Младост 2 ", " Младост 4 ", " Люлин 7 ", " Хаджи Димитър ", " Зона Б5 ", " Бакърена фабрика ", " Света Троица ", " Люлин 5 " и " Красна поляна ".

 Македонската верига „ КАМ Маркет” влиза в България
Нова македонска верига влиза в България

Първият магазин отваря порти в София през юни

Веригата е от вида " хард дискаунтър ", което допуска конкуренция в най-ниския ценови сегмент. По думите на Стойчев във всеки магазин ще има 1000 типа хранителни и нехранителни артикули, а обслужващият личен състав ще бъда от по 7 индивида.

Голяма част от стоките в магазините са импорт, който КАМ прави непосредствено - от Гърция и Турция (плодове и зеленчуци), от Германия и Швейцария (сух подбор, замразени и млечни артикули), от Тайланд (консерви риба тон), от Китай (нехранителни стоки), от Италия (сух асортимент). Компанията планува и огромен дял на български артикули в асортимента си.

Собственици на веригата КАМ в Македония са Гоце Камчев и Таня Камчева - татко и щерка. Компанията ръководи 63 обекта в Македония, а от края на 2015 година се уголемява в Косово и Албания.

По изявления в медиите от преди година, когато се появиха първи сигнали за капиталовите планове на КАМ Маркет у нас, веригата възнамерява дълготрайно да усили магазините си до сред 30 и 70 в столицата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР