От 25 до 27 януари 2020 г. на посещение във

...
От 25 до 27 януари 2020 г. на посещение във
Коментари Харесай

Кораби от втората постоянна противоминна група на НАТО ще посетят варна

От 25 до 27 януари 2020 година на посещаване във Варна ще бъдат корабите от Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2).

В състава на групата са кораби от Военноморски сили на Румъния (ROS CONSTANTIN BALESCU), Военноморски сили на Германия (FGS FULDA), Военноморски сили на Турция (TCG AKCAY) и Военноморски сили на България базов миночистач „ Прибой ”.

Командир на групата кораби е капитан ІІ сан Валентин Влад, пълководец на румънския минен заградител CONSTANTIN BALESCU - капитан ІІ сан Даниел Георма, пълководец на турския минен ловджия AKCAY - капитан ІІІ сан Селим Бахчекапълъ, пълководец на немския минен ловджия FULDA - капитан ІІІ сан Марио Беверт и пълководец на българския базов миночистач „ Прибой ” - капитан ІІІ сан Христо Гинев.

Целта на взаимното корабоплаване на корабите от Алианса е да се усъвършенства оперативната съгласуемост и подготовката на многонационалното съединяване при използване на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната подготвеност на участващите сили и да способства за морската сигурност в Черно море.

Корабите ще застанат на Морска гара, като на 25 януари, събота, ще бъдат отворени за посещаване от жители и посетители на гр. Варна от 15:00 до 17:00 ч.

При качването на корабите на посетителите ще бъде осъществявана инспекция от органите на работа „ Военна полиция ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР