От 25 декември 2022 г. Окръжна прокуратура – Плевен наблюдава

...
От 25 декември 2022 г. Окръжна прокуратура – Плевен наблюдава
Коментари Харесай

29-годишен е обвинен за убийството на мъж при скандал в село Биволаре

От 25 декември 2022 година Окръжна прокуратура – Плевен следи досъдебно произвеждане за извършеноубийство на 49 годишен мъж от село Биволаре, обл. Плевен. Производството езапочнато на 25-ти декемврисоглед на местопроизшествието.

За Дарик, представителят на Окръжна прокуратура - Плевен прокурор Диана Илиева посочи, че по делото е открито, че на 25.12.2022 година в село Биволаре, обл. Плевен,след зародила свада е нанесен побой на 49 годишен мъж от същото село. Той е бил откаран в УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “, където по-късно е умрял от породена черепно-мозъчна контузия.

В резултат на неотложно извършените издирвателни мероприятия и дейности по следствието, е открит причинителят на деянието– В.С. на 29 години. Той е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс /убийство/.

За това закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от 10 до двадесет години. В.С. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен.

На 29.12.2022 година следва внасяне на искане в Окръжен съд- Плевен за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража.

По същото досъдебно произвеждане е притеглен в качеството на обвинен и Д.И. на 22 години, за това, че е предизвикал междинна телесна щета на А.М., изразяваща се във фрактура на лявата ръка, довела до трайно затрудняване на придвижването ѝ – закононарушение по член 129 от Наказателен кодекс.

Разследването по случая продължава под управлението на Окръжна прокуратура-Плевен.

Чуйте в аудио файла, подробнисти от казаното за Дарик радио от прокурор Диана Илиева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР