От 23-ма шефове на дирекции в Държавен фонд Земеделие само

...
От 23-ма шефове на дирекции в Държавен фонд Земеделие само
Коментари Харесай

Повечето директори във фонд "Земеделие" излезли в отпуск или си взели болнични

От 23-ма шефове на дирекции в Държавен фонд " Земеделие " единствено трима са на работа сега. Останалите са в отпуск или имат болнични. Такава обстановката заварил във фонда в петък новият му шеф Васил Грудев, описа той пред " Нова телевизия ". В петък следобяд управлението на фонда бе заменено откакто при започване на седмицата шестима бяха задържани при акция на профилираната прокуратура.

Грудев разказа заварената от него обстановка като шокираща и показваща, че във фонда има съществен проблем, който се надява още през днешния ден да позволи. Все отново означи, че в този сезон е обикновено доста хора да са в отпуск. Не можа да допусна дали отсъстващите по болест в действителност разполагат с подправени болнични. " Надявам се, че тази институция, която докара и до огромно стресиране у чиновниците, ще бъде преодоляна с най-бързи темпове ", уточни той.

По мотив информацията, оповестена при ареста на чиновник, който се оказва притежател на брониран мерцедес и големи суми, които раздавал като бързи заеми, Грудев уточни, е откритото в дома на въпросния чиновник, който бил на доста ниско равнище, е " безусловно шокиращо " и се учуди на какво кариерно развиване разчита въпросният чиновник. " Но не трябва да обобщаваме това за всички чиновници на фонда ", уточни той.

За задържания зам.-дирктор на фонда Калоян Костадинов Грудев уточни, че го познава добре и го дефинира като извънредно добър експерт и съзнателен и почтен специалист, като върша ангажимента, че не разполага с данни и не знае защо съответно обвиняване става дума.

На фона на протичащото се Грудев разгласи, че ще вземе ограничения за излекуване на фонда и за повишение на неговата бистрота, тъй като съгласно него в годините той е функционирал като затворена система и постоянно е имал компликации в връзката както с бенефициентите, по този начин и с обществеността. Затова разгласи, че ще се вкара " цялостна електронизация " на системите и ще се построи съвременен прът център, който ще е единственото средство за контакт сред подаващите планове и специалистите на фонда. Разказа, че сега хората не знаели какво става с подадените от тях планове и започвали да търсят контакт с специалистите на фонда, да търсят медиатори за връзка с тях и по този начин се раждала корупцията.

В отговор на въпрос Грудев заяви, че след инспекциите на къщите за посетители дали действат по предопределение откакто са били финансирани от фонда, към този момент са възобновени 600 хиляди лева Техните притежатели, за които са открити нарушавания обаче, дължат общо 10 млн. лева

От общо над 700 къщи, построени с европейски средства, тествани бях 288 като единствено при 15 имало безспорни доказателства, че не са употребени по предопределение. Сред тези къщи се оказа и една на някогашния към този момент зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. За този случай Грудев не можа да каже дали са връщани пари.
https://www.vbox7.com/play:d1c9f373a6
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР