От 23 до 30 октомври инспектори и еколози извършиха 140

...
От 23 до 30 октомври инспектори и еколози извършиха 140
Коментари Харесай

През октомври са проверени над 350 собственика на домашни кучета в столицата

От 23 до 30 октомври инспектори и еколози направиха 140 инспекции на притежатели на кучета. Издадени са осем фиша за водене без мотив. През целия месец октомври са тествани над 350 притежателя на домашни кучета в столицата, оповестиха от Столичния инспекторат.

Служителите на инспектората взаимно с еколозите от районните администрации и органите на реда, от 23 октомври до 30 октомври в часовете от 07.30 до 09.00 и от 16.30 до 18.00 ч., са направили инспекции в Борисовата градина, парковете "Заимов " и "Възраждане ", Южния парк и парк "Хиподрума ".

Проверките са за разчистване след дефекация на домашните кучета, водене на мотив, документи и сложени микрочипове, както и наложителната имунизация срещу бяс. Проверени са 140 притежателя на домашни любимци, като на осем са формирани на място санкции с фиш за водене на кучетата без мотив. Не е установено непочистване след дефекация на животните. През октомври са тествани над 350 притежателя на домашни кучета.

При ежедневните инспекции се следи наклонност за прецизно съблюдаване на условията за разхождане на домашни кучета. Забелязва се също, че стопаните на кучета употребяват построените площадки за свободно разхождане на любимците си. Такива особено оградени площадки има в парк "Хиподрума ", в парк "Св. Св. Петър и Павел ", парк "Гео Милев ", Южен парк, Градина "Алжир " и доста други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР