От 23.30 ч. тази вечер влизат в сила новите по-строги

...
От 23.30 ч. тази вечер влизат в сила новите по-строги
Коментари Харесай

Локдаун 2:0: Ето какви мерки влизат от тази нощ в България

От 23.30 ч. довечера влизат в действие новите по-строги ограничения, които държавното управление вкарва в опит да овладее рецесията с ковид. Ето какви са те съгласно последната заповед на здравния министър:
Преустановяват се присъствените образователни занятия във всички просветителни институции - учебни заведения и университети, извънкласните действия и занимания, както и визити в детски ясли. Забраняват се всички групови проведени мероприятия. Удължава се възбраната за работа на нощните заведения и нощните питейни заведения. Забраняват се още визитите в заведения за хранене и развлечения. Допускат се единствено доставки на храна по домовете. Затварят моловете и комерсиалните центрове - там остават да работят единствено аптеки, оптики, банки, застрахователи, зоомагазини, снабдители на съобщителни услуги. Спират се екскурзиите с проведен превоз в страната и чужбина. Забранени са визитите във фитнес центрове и всички спортни групови мероприятия за деца под 18 години като се изключи заварените интернационалните спортни надпревари. Всички други спортни мероприятия се организират без аудитория. Преустановяват се всички групови културни и развлекателни мероприятия като се изключи театрите при потенциал от 30%. Не се позволява организирането на частни събирания и тържества с повече от 15 души. Парковете остават отворени. Църкви, джамии и синагоги също остават отворени. Променят се зелените коридори за извършване на покупки на възрастни хора. Според новата заповед те ще са заран сред 8.30 и 10.30 ч.
Очаква се ограниченията да важат за период от три седмици - до 21 декември, съгласно обещанието на ръководещите. Тогава ще разберем завърши ли " Локдаун 2:0 ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР