От 22 октомври влиза в сила задължение за носене на

...
От 22 октомври влиза в сила задължение за носене на
Коментари Харесай

Окончателно: Маски на открито при струпване и невъзможност за дистанция

От 22 октомври влиза в действие обвързване за носене на маски на открити публични места, на които има скупчване на хора и неспособност за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1.5 м. В такава обстановка хората би трябвало да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата - забрадка, шал, шлем и други Това гласи оповестената в сряда вечерта нова заповед на здравния министър Костадин Ангелов. По-рано здравният министър обясни, че заповедта ще се ползва при очакване на опашки, на пазари и в други обстановки, когато хората са на гъсто на открити пространства.

Изключения се вършат за клиентите на заведенията за хранене и питейните заведения; спортуващите навън и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия, брифинги и други сходни мероприятия по време на изявленията, както и за водещите и гостите в телевизионни излъчвания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст.

Според заповедта публични са местата, които са налични за жителите или са предопределени за публично прилагане.

Противоепидемичната мярка за съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. разстояние сред хората, които не са от едно семейство, е годна за всички, които се намират на открити публични места.

Съгласно същата заповед лицата, предоставящи административни и други услуги на жители, следва да употребяват средствата на осведомителните и информационните технологии и при опция да дават съответните услуги в електронна среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР