От 22 февруари се осъществява предислоциране на 400 военнослужещи от

...
От 22 февруари се осъществява предислоциране на 400 военнослужещи от
Коментари Харесай

400 американски войници и бойна техника трайно ще тренират в „Ново село”

От 22 февруари се реализира предислоциране на 400 военнослужещи от Въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа на образователен полигон „ Ново село”, оповестиха от българското Министерството на защитата (МО).
Американските военни идват дружно с нужната екипировка, щатно въоръжение и бойни муниции.
Освен военнослужещите, на полигона „ Ново село” ще бъдат предислоцирани и бойни машини на американската пехота M2A3 „ Брадли “, хеликоптери UH-60 „ Blackhawk “ и HH-60 „ Pave Hawk “, самоходни минохвъргачки М1064, транспортна, спомагателна и ремонтна техника. Броят на бойните единици не се прецизира в прессъобщението на военното ни ведомство.
Според информацията от МО, в взаимната българо-американска подготовка ще вземат участие и сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.
Тренировъчната подготовка ще продължи до 19 октомври 2019 г .
Учебен полигон „ Ново село” е основан през 1962 година за подготовка на мотострелкови, танкови и артилерийски подразделения на Българската войска. От 2004 година там са организират взаимни бойни тренировки на български и американски формирования, както и планувани учения на НАТО.
Полигонът в „ Ново село” има всички шансове да се трансформира в една от най-хубавите военни бази на НАТО в Европа. Инвестициите за десетки милиони, вложени в разширение на инфраструктурата, обезопасяване на територията и основаване на отлични условия за престой на военнослужещите, са съвсем напълно за сметка на американската страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР