От 22 до 28 януари в Зимния дворец на спорта

...
От 22 до 28 януари в Зимния дворец на спорта
Коментари Харесай

Хокеистите с амбиция за медал от Световното за младежи в София

От 22 до 28 януари в Зимния замък на спорта в София ще се организира Световното състезание по хокей на лед за младежи до 20 години в ІІІ дивизия, сподели на конференция в Пресклуб „ България ” президентът на БФХЛ Мартин Миланов и добави, че в шампионата ще вземат участие тимовете на България, Китай, Нова Зеландия, Австралия, Исландия и Израел.

Основен любимец за първото място в шампионата е тимът на Китай. След като Пекин завоюва семейството на Зимните олимпийски игри през 2022 година, китайската страна поставя огромни грижи за развиването на хокея на лед. Младежкият отбор на Китай взе участие в хокейната лига на Русия, управлява се от известни съветски треньори. В София ще дойде огромна китайска делегация – единствено състезателите са 40. Мисля, че нашият тим е квалифициран доста добре, имаме състезатели, които играят в тимове в шампионатите на Чехия, Словакия, Австрия и Канада и всички са дали обещание, че ще се причислят към националния ни им, разясни Миланов пред репортерите. Той акцентира, че в последните години родната централа получава финансова поддръжка най-вече от Международната федерация – за лагери, семинари и екипировка.
Старши треньорът на националния ни тим Светлин Стоев съобщи, че първият ни противник в понеделник е тимът на Нова Зеландия, а във вторник играем с Израел.

Надявам се след първите два дни на шампионата да имаме две победи. В сряда нашият отбор почива, а в четвъртък играем с любимците от Китай. Преди 2 години тимът ни до 18 години завоюва бронзов орден. Същите състезатели в този момент играят в тима ни до 20 години и са окуражени пред родна аудитория да се показват още по-добре, посочи Стоев.
Мирослав Василев, който се състезава  в шампионата в Чехия, съобщи, че всички играчи в тима са доста добре готови и във всеки мач ще излизат да играят за победа. Мисля, че имаме сили и шансове да се преборим за орден, заключи Василев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР