От 22 до 24 август в град Тутракан се проведе

...
От 22 до 24 август в град Тутракан се проведе
Коментари Харесай

Млади русенски певци с награди от международен конкурс в Тутракан

От 22 до 24 август в град Тутракан се организира Международния конкурс „ Речни ноти ”.
Той е включен в календара на МОН в програмата за реализиране на ограниченията за протекция на деца с изявени способности. Индивидуалните реализатори от VIII до XII клас получават по една годишна парична стипендия за първо, второ и трето място. Организаторите си сътрудничат и с други интернационалните състезания като: „ Славянски базар “, Беларус, „ Бозторгай “, Казахстан, „ Орфей в Италия “, Италия и „ Короната на Орфей “, Гърция. Конкурсът се организира в три категории: „ Индивидуални реализатори “, „ Вокални обединения “ и „ Песни от мюзикъли и филми “.
Компетентното жури под председателството на композитора Хайгашод Агасян и членове Турсънай Кудерина - вокален възпитател от Казахстан, Йордан Марков - поп артист, Иван Гайдаров - поп артист, Димчо Рубчев - диригент, Николай Текелиев - публицист, Петя Василева – заместник-кмет на Община Тутракан при огромна конкуренция оцениха и присъдиха награди на солистите от Водоснабдителна система „ Слънчеви ноти “:
В категория „ Индивидуални реализатори “ в първа възрастова група победител е Мартин Колев на 6 година с песента „ Бал на мишките “. Дария Стефанова на 7 година е втора. Те имат покана за присъединяване в състезанието „ Короната на Орфей “ в Гърция.
Във втора група Мартин Сиромахов на 9 година се класира преди всичко с песните „ Песен от сълза “ и „ Пак съм тук “. Той е поканен за присъединяване в състезанието „ Орфей в Италия “ в Италия.
В трета група Никола Желязков на 12 година завоюва първо място с песните „ Междучасие “ и „ I feel good “ и има покана за присъединяване в състезанието, „ Бозторгай “ в Казахстан.
В категория „ Вокални обединения “ дуетът Мартин и Васил Сиромахови от ДВГ „ Слънце “ при ОБДЦКИ са втори с песните „ От тука стартира България “ и „ Българийо, единствена си ти “.
Вокален възпитател на децата е Наталия Константинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР