От 22 часа, почти до сутринта въздутът в почти целия

...
От 22 часа, почти до сутринта въздутът в почти целия
Коментари Харесай

Кой вмириса Бургас на сяра и химикали? Според Лукойл мъглата е виновна

От 22 часа, съвсем до сутринта въздутът в съвсем целия град миришеше на химикали и сяра.

За сигнали са известени дежурните диспечери в "Лукойл Нефтохим Бургас ", заяви БНР. От там са изпратили факс, съгласно който всички производства с нездравословни излъчвания са спрени и няма превишение на допустимите правила на замърсяване. От рафинерията обяснили, че неприятният въздух в Бургас се дължи на това, че мъглата задържа нездравословните субстанции ниско над града.

От екоинспекцията в Бургас показаха, че взаимно с районната лаборатория към този момент са почнали проучване на нездравословните излъчвания в атмосферния въздух, с цел да открият дали има равнища на замърсяване. От Регионална инспекция за опазване на околната среда ще създадат измервания във всички жилищни комплекси на града, както и в квартал "Долно Езерово ".

РИОСВ-Бургас осведоми и че записаните данни от автоматизираните измервателни станции за мониторинг на въздуха през миналото денонощие сочат стойности под нормативно избраните по всички измервани индикатори - сероводород, бензен, серни оксиди, азотни оксиди, ксилен и стирен.

Припомняме, на 26 януари, петък в Регионална инспекция за опазване на околната среда постъпиха 7 сигнала за задушлива миризма във въздуха на регионалния град. Тогава причина за сигналите не се откри.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР