От 22 април американските войски ще проведат военно учение със

...
От 22 април американските войски ще проведат военно учение със
Коментари Харесай

САЩ ще проведат учение с войски от 26 държави от 22 април

От 22 април американските войски ще проведат военно обучение със 17 000 бойци от 26 страни, заяви Пентагонът, представен от АА.

" Това годишно, съвсем двумесечно обучение е ориентирано към стратегическото разрастване на основаните в Съединени американски щати сили, потреблението на армейските предислоцирани ресурси и оперативната съгласуемост с европейските съдружници и сътрудници ", съобщи на брифинг заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Сингх.

" Ще вземат участие почти 9000 американски военнослужещи и към 17 000 военнослужещи от 26 съюзнически и партньорски страни. Части от учението ще се организират в 10 разнообразни европейски страни ", добави тя.

Сингх съобщи, че оборудването в поддръжка на учението е почнало да идва тази седмица в Испания и добави, че към 7000 единици съоръжение са изпратени на европейския спектакъл от Съединени американски щати.

Учението „ Defender 23 “ се управлява от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа и Африка и е планувано от 2021 година насам. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР