От 2020 г. граждани на Европейския съюз (ЕС) ще могат

...
От 2020 г. граждани на Европейския съюз (ЕС) ще могат
Коментари Харесай

Кои чужденци ще могат да купуват земеделска земя у нас

От 2020 година жители на Европейския съюз (ЕС) ще могат да купуват българска земеделска земя. Причината е, че тогава отпада мораториумът за продажба на този вид недвижими парцели за задгранични жители. „ Забраната за продажба на аграрни земи беше наложена, когато ГЕРБ беше в съпротива, ние я подкрепихме. разпоредбите и регулацията на поземлените парцели ", сподели земеделският министър Десислава Танева, представена от bTV. Тя призна, че до момента задгранични жители също са придобивали българска земеделска земя като са заобикаляли разпоредбите, а точно представяли са се за локално юридическо лице. Не е проблем капиталът да бъде държан от европейски жители. „ Забраната остава по този начин, както е режимът на общото ни право, изясни земеделският министър.

Друга тематика, която разяснява министърът на земеделието, касаеше заменките на земя. „ 103 покупко-продажби са подписани за заменки на по-ниска цена. Те бяха вероятни и преди 2007 година Тогава за нас не важаха регламентите за Европейски Съюз, сподели Танева.

До 28 февруари 2009 година тогава настоящите закони са разрешавали да стават заменки. В българското законодателство съществуват всички механизми, които да създадат тъй че страната да си събере тези над 80 млн. лева Това са несъмнено най-богатите хора в страната”, добави министърът и напомни, че множеството заменки са на компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР