От 2019 година всеки нов Volvo автомобил ще се предлага

...
От 2019 година всеки нов Volvo автомобил ще се предлага
Коментари Харесай

Всяко ново Volvo от 2019-а ще бъде и с електрически двигател

От 2019 година всеки нов Volvo автомобил ще се предлага и с електрически мотор. Това оповестиха от шведската компания през днешния ден, като подчертаха, че поставят исторически завършек на колите, които имат единствено мотори с вътрешно горене, и слагат електрификацията в основата на бъдещите си бизнес проекти. Това е една от най-важните крачки напред към електрификацията, правена в миналото от авто производител и нова глава в автомобилната история въобще, близо век след изобретяването на мотора с вътрешно горене.

"Правим това поради клиентите ", съобщи Хакан Самюелсън, президент и основен изпълнителен шеф на Volvo Cars. "Хората от ден на ден търсят електрически коли и ние желаеме да отговорим на техните потребности ". Volvo Cars ще показа богата гама електрифицирани коли, която ще включва напълно електрически коли, хибриди и Plug-in хибриди.

Между 2019 и 2021 ще бъдат показани 5 електрическия автомобил, 3 от които ще бъдат произвеждане на Volvo, а другите 2 - на Polestar. Повече елементи ще бъдат оповестени на по-късен стадий. Тези 5 електрически коли ще бъдат допълнени от богата гама коли с бензинови и дизелови хибридни и Plug-in хибридни мотори, която ще даде на клиентите една от най-големите благоприятни условия за избор, предоставени от авто производител.

В бъдеще всички Volvo коли, които имат единствено мотори с вътрешно горене, ще бъдат сменени с такива, които се оферират и с електрифицирана версия.

"Volvo Cars съобщи проектите си да продаде 1 милион електрифицирани автомобила до 2025 година Когато го казахме, в действителност го мислехме. Ето по какъв начин ще го реализираме ", акцентира Самюелсън.

Новината за следващ път акцентира уговорката на Volvo да работи в посока на понижаване на нездравословния отпечатък върху околната среда и до 2025 година да сведе до най-малко равнищата на въглеродните излъчвания, както при продуктите си, по този начин и при индустриалните си интервенции.

По-рано през юни от Volvo оповестиха, че обособяват подразделението си Polestar като независима компания, която ще се концентрира върху проектирането и основаването на електрически коли и ще бъде ръководена от вицепрезидента по дизайна във Volvo Cars Томас Ингенлат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР