От 2019 година решаващият сет във всички видове надпревари от

...
От 2019 година решаващият сет във всички видове надпревари от
Коментари Харесай

Уимбълдън официално въведе тайбрек - но не какъв да е

От 2019 година решаващият сет във всички типове съревнования от " Уимбълдън " ще завършва в тайбрек. Това оповестиха публично от управлението на шампионата.

AELTC announces introduction of final set tie-break for The Championships 2019: https://t.co/r0uPDEABn5#Wimbledon pic.twitter.com/PHsgliAwTF
— Wimbledon (@Wimbledon) 19 октомври 2018 година
Досега, в цялата история на най-известното тенис съревнование в света, решаващите сетове бяха " отворени " – играеше се до два гейма разлика. Става въпрос за случаите, при които мач се взема решение в трети сет – при дамите, юношите и девойките, както и при двойките, или в пети сет – при мъжете. Тайбрекът на " Уимбълдън " обаче ще е по-специален – ще се играе при резултат 12:12 гейма, защото, съгласно управлението на шампионата, по този начин хем ще има опция някой да вземе превес, като покаже, че е малко по-силният, хем мачовете няма да се проточват прекомерно доста. " Обикновеният " тайбрек се играе при 6:6 гейма.
От All England Lawn and Tennis Club прецизират, че решението е взето след разбор на последните 20 издания на шампионата и след голям брой съвещания с играчи и публични лица.
С тази смяна " Уимбълдън " става вторият шампионат от " Големия шлем ", в който има тайбрек. Такъв се играе на US Open, само че елементарен, а Australian Open и " Ролан Гарос " си остават с отворен край при съдбоносен за изхода на мача сет – два гейма разлика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР