От 2019 г. насам Илон Мъск поне четири пъти е

...
От 2019 г. насам Илон Мъск поне четири пъти е
Коментари Харесай

Властите в САЩ не позволяват на Мъск да тества чиповете си върху хора

От 2019 година насам Илон Мъск най-малко четири пъти е планувал, че неговата компания за медицински произведения Neuralink скоро ще стартира тествания на революционен мозъчен имплант за лекуване на заболявания като парализа и слепота върху хора.     Въпреки това до момента нямаше информация компанията, учредена още през 2016 година, да е желала позволение от Американската организация по храните и медикаментите (FDA). Досега. 
Оказва се обаче, твърди Reuters, базирайки се на седем сегашни и някогашни чиновници, че при започване на 2022 година организацията е отхвърлила сходно заявление, подадено от компанията. Досега отводът не беше обществено притежание. Както и обстоятелството, че в мотивацията на решението си FDA обрисува десетки проблеми, които компанията би трябвало да реши преди да пристъпи към тестванията с хора - сериозен стадий по пътя към окончателното утвърждение на продукта. Основните опасения на организацията са свързани с литиевата батерия на устройството, опцията дребните проводници на импланта да обиден други области на мозъка, както и методите, по които устройството може да бъде отстранено след това, без да се повреди мозъчната тъкан.  

Една година след отхвърли Neuralink към момента работи, с цел да отговори на опасенията на FDA. Трима от чиновниците, представени от осведомителната организация, показват песимизъм, че компанията ще може бързо да се пребори с провокациите, макар че на 30 ноември персонално Илон Мъск разгласи, че Neuralink ще получи утвърждение от FDA за опити с хора тази пролет. 
Според вътрешните източници проблемите на компанията с регулаторните органи се дължат значително и на културата ѝ, включваща извънредно амбициозни периоди и схващане, че регулаторите са спънка пред нововъведенията. Този жанр на управление, отразяващ метода, по който Мъск управлява и пионера в производството на електрически коли Tesla, може да се окаже извънреден проблем при основаването на здравно устройство, което би трябвало да бъде тествано върху мозъците на хора, акцентират още от осведомителната организация.          
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР