От 2019 г. формированията, които държат под контрол територии от

...
От 2019 г. формированията, които държат под контрол територии от
Коментари Харесай

Москва ще финансира Крим и Калининград за сметка на помощите за Донбас


От 2019 година формированията, които държат под надзор територии от Източна Украйна, може да не получават, най-малко в цялостен размер, досегашната помощ от бюджета на Руската федерация. Правителството на Русия счита да се откаже от " филантропичната поддръжка за някои територии " в интерес на планове, развивани в Крим и анклава Калининград, написа " РБК ".

Според източници на вестника " някои територии " значи най-вероятно формированията, самопровъзгласили се за " национални републики ", в Донбас.

По данни на " РБК " парите - близо 165 милиарда рубли (2,9 милиарда долара) за три години, ще се пренасочат за създаване на инфраструктура в анексирания от Русия през 2014 година украински полуостров Крим и в кримския град Севастопол, станали обособени субекти на Руската федерация.

Става дума за обекти от сферите на опазването на здравето и просветното дело, комуналното стопанство, връзките, превоза и други, също и за предпочитания план " Формиране на удобна градска среда ".

Източниците акцентират, че даже в случай че съветските управляващи са решили да спрат разноските за " филантропична поддръжка " на сепаратистите в Донбас, това не значи, че финансовата поддръжка за тези територии ще секне. Финансирането на Донецката и Луганската национална република е напълно засекретено, регламентира се със секретни постановления на съветското държавно управление и секрети пера от бюджета, споделя един от събеседниците на " РБК ".

Като съветска територия Крим има потребност от държавна помощ в колосални размери. Ако в околните две години не демонстрираме впечатляващ пробив в развиването на полуострова, всички ще се запитат за какво сме включили Крим, декларира съветският политолог Олег Бондаренко. Но добавя, че не знае за стесняване на разноските за Донбас.

Средствата се разпределят в интерес на районите, които Русия при всяко състояние не се кани да връща, само че Москва не е сигурна какъв статут ще имат в бъдеще двете републики в Донбас, добавя аналитикът Алексей Макаркин. " Крим е наш, а Донбас не е ", обобщи в подзаглавие " РБК ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР