От 2017 година насам германската криминална служба щателно обработва данните,

...
От 2017 година насам германската криминална служба щателно обработва данните,
Коментари Харесай

Панамските досиета попълват бюджета в Германия

От 2017 година насам немската престъпна работа подробно обработва данните, разкрити от интернационална журналистическа мрежа. Още при тяхното обявяване в немската хазна са довнесени 150 милиона евро укрити налози. Обобщаването на данните обаче ще продължи още години наред

Т. нар. Панамски досиета в действителност не са същински документи. При тях става въпрос за виртуална, гигантска планина от електронна информация. На хартия биха се получили 49 милиона документа. Картината се обяснява последователно.

Стават ясни частично незаконни финансови потоци към централно-американския данъчен оазис Панама. Данъчните чиновници и проверяващите в Германия се борят с масивите от данни към този момент две години.
Томас Шефер, финансов министър на провинция Хесен: Немалък брой страни започнаха да си сътрудничат с нас, което в началото отхвърляха. Въпреки това има, какво още да се желае, до момента в който и последният данъчен оазис бъде отстранен.
След разкритията на интернационалната журналистическа мрежа, систематизирани като " Панамски досиета ", в международен мащаб са били довнесени налози и платени санкции в размер над 1 млрд евро. Компетентните немски служби дават своите разкрития и на европейските си сътрудници.
Армин Волф, началник на проверяващите: Подкрепяме и питания, отправени към нас от чужбина. Към момента сме в контакт с две прилежащи страни, на които предоставяме информация. В бъдеще предвиждаме да предаваме за следствие случаи на европейски страни.
До края на месец март немските служби са предали на прокуратурата 2260 компании и 1100 физически лица, разкрити посредством така наречен Панамски досиета.

Извън Германия поради данните масива се наложи да подаде оставка премиера на Исландия, а както и високопоставени функционери на международната футболна организация ФИФА, укрили налози.
 Книга разкрива тайния свят на офшорните афери в Панама Книга разкрива тайния свят на офшорните афери в Панама
Името на Ветко Арабаджиев е забъркано в досиетата "Панама ". Крайните притежатели на две от компаниите на предприемача попадат в Панама Пейпърс. Историята...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР