от 2017 г. е добра основа и рамка за продължаване

...
от 2017 г. е добра основа и рамка за продължаване
Коментари Харесай

Скопие: Договорът с България е добър, не искаме анекс

от 2017 година е добра основа и рамка за продължение на диалозите за намиране на решение, съобщи представителят на държавното управление на Северна Македония Душко Арсовски, представен от БГНЕС.
По време на днешната конференция той пое ангажимент да осведоми публицистите за елементи от.
Очаква се министър председателят да изрази признателност към Германия, която като ръководител на Европейски Съюз интензивно работи за организирането и провеждането на първата междуправителствена конференция със Северна Македония, която ще означи началото на договарянията за участие в Европейски Съюз.
 Милен Керемедчиев: Германия оказва повече напън върху България, в сравнение с върху Северна Македония Милен Керемедчиев: Германия оказва повече напън върху България, в сравнение с върху Северна Македония
„ Не считам, че България има виновност за това, което се случва сега в двустранните договаряния, защото те се основават на Договор...
„ Това е сигнал за целия район, че по този метод се резервира доверието в Европейски Съюз, което е в полза на всички ”, акцентира Арсовски. Успоредно с това се реализират и двустранни контакти сред министерствата на външните работи на България и на Македония, което води до подсилване на доверието и доближаване на позициите.
На въпрос по отношение на настояването на България за нов анекс към Договора за другарство, Арсовски разгласи, че позицията на държавното управление е, че няма нужда от нов контракт или анекс към съществуващия.
Скопие има подготвеност да излезе с пояснение по този въпрос и би осъдил говора на омразата в двете страни. Той прикани заинтригуваните страни да поддържат този зов и дружно да предотвратят нова вълна на ненавист във всяка посока, която би оказало въздействие, в това число на договарящите и на историческата комисия. Според него, историческите разногласия би трябвало да бъдат решени от специалистите от двете страни, които вземат участие в работата на комисията.
По въпроса за македонския език представителят акцентира, че към този момент е ясно, че македонският език и еднаквост са доказани от Организация на обединените нации обстоятелства и държавното управление счита, че по тази тематика не може да съществуват алтернативи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР