От 2017 г. досега Александър Георгиев беше един от зам.-директорите

...
От 2017 г. досега Александър Георгиев беше един от зам.-директорите
Коментари Харесай

Данъчен директор поема Комисията по хазарта

От 2017 година до момента Александър Георгиев беше един от зам.-директорите на Националната организация за приходите

Александър Георгиев, който до момента беше един от заместник-директорите в Национална агенция за приходите, поема Държавната комисия по хазарта (ДХК). Това стана ясно от известие на ведомството на Владислав Горанов. Георгиев наследява поста от Мария Филипова, която оглавяваше хазартния регулатор за към година, преди да бъде определена за зам.-председател на Комисията за финансов контрол с сектор капиталова активност.

Георгиев е с дълготраен опит в системата на приходната администрация, по обучение е правист. През 2008 година е назначен за заместник-директор на дирекция " Обжалване и ръководство на осъществяването " на Национална агенция за приходите София. От 2009 година оглавява структурата, която е една от най-важните в приходната организация. От 2017 година беше повдигнат до зам.-директор на Национална агенция за приходите.
Георгиев поема председателското място от Мария Филипова, която отиде в КФН като зам.-председател с сектор капиталова активност

Фотограф: Анелия Николова
Хазартният бизнес като цяло е един от растящите браншове, най-много поради
лотариите. Събраните доходи за държавния бюджет от тази активност от ДКХ през предходната година са 160.3 млн. лева, или растеж от съвсем 14%. Той се дължи на няколко сегмента от пазара - моментна лотария, спортни залагания и казина, като и в трите преобладаващи са компании, свързани с Васил Божков. Хазартният бизнес е и един от най-рентабилните. Около една десета от облагата на най-рентабилните сдружения измежду корпоративните колоси в България идва от сдруженията от бранша, демонстрират данните в " Капитал 100 " за 2017 година В топ 5 са следените от Васил Божков " Ню геймс " и един от водещите играчи при спортните залагания в страната - " Еврофутбол ". Общата им облага за 2017 година е 152 млн. лева, а постигнатата доходност - надлежно 49.4% и 38.3%.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР