От 2014 година у нас се връчва наградата на херцога

...
От 2014 година у нас се връчва наградата на херцога
Коментари Харесай

Как наградата на херцога на Единбург помага на младите хора?

От 2014 година у нас се връчва премията на херцога на Единбург на младежи с интерес към доброволчеството и инициативността. Основната ѝ цел е да стимулира младежите и да им помогне в тяхното професионално и личностно развиване. За нея описа Лилия Харизанова, народен шеф на Международна премия на херцога на Единбург – България.

Историята на премията датира от 1956 година, когато принц Филип, херцогът на Единбург и брачен партньор на кралцица Елизабет Втора, се въодушевява от своя шеф. По това време младите момчета са имали свободно време сред завършването на учебно заведение и военната работа.

Идеята на принца била да провокира по някакъв метод прочувствено и физически младите момчета да се включат в разнообразни действия. В началото премията стартира да се предлага единствено за момчета, само че по-късно и за девойки.

За да получат наградата, младежите се съревновават сами със себе си в четири основни посоки - персонални умения, доброволчество, физическа интензивност и приключенско пътешестване.

В България премията стартира да се предлага през 2014 година с помощта на Теодор Василев, който чува за нея от младежи във Англия. Към момента над 650 млади индивида в страната откриват своя капацитет и се включват в конкуренцията. За напъните си те получават интернационален документ, приет в над 130 страни, и значки, които се връчват на специфична гала.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР