От 2014 г. насам Европейският съюз е предоставил на Украйна

...
От 2014 г. насам Европейският съюз е предоставил на Украйна
Коментари Харесай

ЕС е предоставил на Украйна вече над 16 млрд. евро помощ

От 2014 година насам Европейският съюз е дал на Украйна над 16 милиарда евро помощи, с цел да поддържа икономическото ѝ развиване и да компенсира загубата на Крим. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел по време на изявлението си в така наречен Кримска платформа, чието осъществяване се излъчва онлайн.

През септември 2020 година президентът на Украйна Владимир Зеленски в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации разгласи проект за основаването на Кримската платформа. Според проекта на Киев самодейността би трябвало да се трансформира в платформа „ за съгласуване на интернационалните старания, ориентирани към връщането на Крим на Украйна “.
 Европейски Съюз призна имунизационните документи на Турция, районен съд Македония и Украйна Европейски Съюз призна имунизационните документи на Турция, районен съд Македония и Украйна
Европейски Съюз е взел решение за признание на документите за имунизация против COVID-19 на Турция, районен съд Македония и Украйна, съобщи Анадолската аг...

Първоначално срещата беше планувана за май тази година, само че несигурността към участниците отсрочи събитието за август. В резултат на това, както оповестиха уредниците, представители на към 40 страни и интернационалните организации са изразили единодушието си да участват. Повечето европейски страни изпратиха в Киев външни министри или министри на защитата. Балтийските страни, както и Полша, Унгария, Молдова, Словения и Финландия ще бъдат показани на равнище президент, като се чака да вземат участие и представители от Европейски Съюз и НАТО. Съединените щати ще делегират министъра на енергетиката, Германия също ще бъде представлявана на форума от министъра на енергетиката вместо от външния си  министър. От името на Турция в срещата взе участие министърът на външните работи.

По оценка на съветския външен министър Сергей Лавров, форумът ще се трансформира в събитие, на което „ Западът ще продължи да подхранва неонацистките и расистки настроения на актуалното украинско държавно управление “. Говорителят на външно министерство Мария Захарова означи, че Москва ще регистрира позициите на страните-участнички и ще си направи съответните заключения, съобщи ТАСС.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР