От 2014 г. досега Канада е похарчила близо 1 млрд.

...
От 2014 г. досега Канада е похарчила близо 1 млрд.
Коментари Харесай

Radio-Canada: Канада обучавала войници от „Азов, свързани с крайната десница в Украйна

От 2014 година до момента Канада е похарчила близо 1 милиарда USD за образование на украинските сили. Войници от „ Азов ", известени с връзките си с крайната десница, са се възползвали от това образование, съгласно документи, оценени от Radio-Canada.

Основан от прочут неонацист, полк " Азов " стана прочут с бойните си подвизи през 2014 година против проруските сепаратисти, изключително в Мариупол, където се бие и през днешния ден. Освен това, с препозиционирането на съветските сили в Южна и Източна Украйна, батальонът може да играе основна роля в бъдещите боеве.

Когато Владимир Путин твърдеше, че желае да " денацифицира " Украйна, като нахлуе в тази страна, той имаше поради по-специално спорната формация, наречена „ Азов “. Въпреки че участието на батальона се е разнообразило след консолидираното му в Украинската национална армия (GNU), той към момента поддържа връзки с крайната десница.

Именно заради тези фашистки връзки Отава повтаря от 2015 година, че канадските въоръжени сили (CAF) в никакъв случай не са и няма да дават образование или поддръжка на този полк или на обвързваните с него елементи.

И въпреки всичко фотоси, направени в обучителния център в Золочев на украинската национална армия в Западна Украйна, демонстрират друго. Канадските въоръжени сили CAF в действителност са съдействали за образованието на бойците от „ Азов “ през 2020 година, до степен, че в този момент това поделение се гордее с това, че може да образова личните си бойци съгласно западните стандарти.

От две фотоси, оповестени в обществените мрежи на Украинската национална армия на 20 ноември 2020 година, се виждат двама бойци, които носят нашивка, предоставена от „ Азов “ на униформата си, когато вземат участие в образование с канадските въоръжени сили CAF. Това е емблемата на Spartan Test. Гербът е щампован и с логото на полка „ Азов “, което демонстрира Волфсангел, знак, употребен от нацистки елементи.

Според Алексей Кузменко, публицист, профилиран по въпросите на украинската последна десница, съществуването на тези кръпки мощно подсказва, че „ Азов “ е имал достъп до канадско военно образование.

На 18 август 2021 година в изказване, оповестено на уеб страницата на украинската национална армия, се показва също, че представители от „ Азов “ (известен още като „ специфичния отряд на военна част 3057 “) са минали образование от инструктори по създадена стратегия с присъединяване на представители на интервенция " Обединител ", наречена " ПР-1 ".

„ Първата група бойци от военна част 3057 стартира образование като част от програмата за съществена подготовка на бойци по стандартите на НАТО. Подобен курс в Украйна се организира единствено в Учебния център на Националната армия на Украйна в Золочев ". В прессъобщение, оповестено на уеб страницата на полк „ Азов “ през август 2021 година, се показва, че в това образование са взели участие 35 бойци.

През октомври Азов се похвали с подготовката на 33 кадети по стратегия ПР-1, само че този път в лична база, с помощта на образованието, получено в Золочев. Освен това се загатва, че „ за идващия курс инструкторите са подготвени да одобряват два пъти повече бойци и да организират постоянно сходно образование “.

Попитани за това образование, предлагано от инструкторите на „ Азов “, „ създадено с представители на интервенция „ Обединител “ съгласно стандартите на Северноатлантическия контракт на НАТО “, канадското министерство на националната защита съобщи, че „ не е наясно “.

Украинската национална армия и всички нейни подразделения, като образователния център в Золочев, където действаха членове на канадските въоръжени сили, „ постоянно са били изцяло наясно и са се съгласявали, че Министерството на националната защита и CAF няма да образоват членове от полк „ Азов “ и няма да има контакт с тях. Освен това, Украинската национална армия, постоянно се е съгласявала да подхваща ограничения за отбягване на взаимоотношения. “

Руските управляващи употребяват призракът на „ Азов “, с цел да оправдаят нахлуването в Украйна. В тирада, излъчена няколко минути преди началото на нашествието, на 24 февруари, Владимир Путин съобщи, че се стреми „ да демилитаризира и денацифицира Украйна “. На 10 март съветският външен министър Сергей Лавров оправда бомбардировките на родилно поделение в Мариупол с наличието на " батальон Азов и други радикали " на мястото.

Създаден от неонациста Андрий Билецки, полк " Азов " през днешния ден разполага с 10 000 бойци от почти 200 000 бойци на украинската войска. Следователно това е малцинствено образувание, надалеч от това, което допуска пропагандата на Владимир Путин.

Близо 800-те бойци, които в началото го съставляваха по време на войната в Донбас, помогнаха за възвръщането на град Мариупол от проруските сепаратисти през 2014 година

Батальонът „ Азов “ беше интегриран в украинската национална армия през 2014 година след първите съглашения от Минск.

" Азов " беше интегриран, с цел да може да бъде следен и следен. Това е боен орган като всеки различен и е елитно поделение в границите на украинската национална армия. Връзките в него се основават на другарството, тъй като всички са били на фронта.

Въпреки това, за Алексей Кузменко, който е и създател на отчет за университета Джордж Вашингтон за контактите сред западните военни и членове на украинската крайнодясна формация Военен медал Centuria, без подозрение полк „ Азов “ към момента поддържа връзки с крайнодясната партия " Национален корпус ", макар политически правилния външен тип.

Важно е също да се означи, че актуалният началник на полка Денис Прокопенко и неговият заместител Святослав Паламар са членове от 2014 година и са служили при Билецки, а създателят на полка Азов и други водачи на Националния корпус продължиха да посещават полка преди войната. През 2019 година полкът застана на страната на гражданско придвижване, когато наруши акцията за преизбиране на президента Петро Порошенко.

Според откривателя Доминик Арел полк „ Азов “ „ изобщо не е деполитизиран “. От друга страна поражда въпросът какъв брой е подходящо да се преглежда този развой на деполитизация, до момента в който Украйна е подложена на съветската инвазия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР