От 2012 г. до началото на пандемията с коронавируса, истинският

...
От 2012 г. до началото на пандемията с коронавируса, истинският
Коментари Харесай

Продажбите се сринаха

От 2012 година до началото на пандемията с ковид, същинският Коста дел Сол отчиташе непрестанен растеж в търсенето и продажбите на недвижими парцели. Добрата вест е, че през последния месец пазарът се е върнал съвсем до предпандемичната конюнктура. Няколко огромни капиталови покупко-продажби бяха подписани даже в най-строгите ограничавания по време на карантината. След рухването на някои ограничавания, както в Испания, по този начин и в редица европейски страни, търсенето на парцели в Коста дел Сол регистрира забележителен растеж. През юли запитванията са с 34% повече по отношение на същия месец на предходната година.

Местни брокери означават, че множеството покупко-продажби са били инициализирани през май и юни, след възобновяването на полетите. Те не чакат забележителен растеж на пазара и предвиждат равнище аналогично на това през лятото на предходната година, само че признават, че в дадени региони се следи растеж в цената подбуден от мощното търсене, а покупко-продажбите се завършват доста бързо.

Близо 60% от купувачите получават парцели за отмора и постоянно търсят модерни къщи в обичайния андалусийски жанр. цените на двустайните жилища наоколо до плажа варират в необятния диапазон от 700 000 EUR до 2.5 млн. EUR, само че навътре в селището купувачите могат да намерят и парцели по 350 000 EUR.

В Коста дел Сол множеството купувачи са непрекъснати поданици на града. През предходната година едвам 28% от покупко-продажбите с недвижими парцели са били с чужденци, сочат данните на профилираната компания Diana Morales Properties. През първото тримесечие на настоящата година този индикатор е бил 33%. Основната група вложители, по думите на локални брокери, са хора от Англия, Германия, скандинавските страни, Нидерландия и Белгия. Също по този начин се следи приток на купувачи от Франция, Финландия, Съединени американски щати, Канада и ОАЕ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР