„От 2011 година досега, откакто изтекоха грамите на американското посолство

...
„От 2011 година досега, откакто изтекоха грамите на американското посолство
Коментари Харесай

Николай Стайков, Антикорупционен фонд: Чрез Божков бързат да изградят имидж на Гешев

„ От 2011 година до момента, откогато изтекоха грамите на американското посолство в " Уикилийкс ", от този момент до момента няма никаква официална причина да не бъде стартирана прокурорска инспекция на активността и на произхода на парите на Васил Божков . “ Това сподели пред БНР Николай Стайков от неправителствената организация „ Антикорупционен фонд “.

„ Защо от 2011 година до момента той не е бил разследван същински е една тематика, на която, в случай че си отговори новият основен прокурор, ще има най-хубавото пречистване на българската правосъдна система. Много се колебая, че той ще го направи, знаейки метода, по който беше определен. Но това са въпроси, които би трябвало да повдигаме, а не да се задоволяваме със зрелищата, които ни сервира новият основен прокурор по един все по-професионален метод “, като той в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “.

„ В прокуратурата има съображение да се проверяват както дните тъкмо преди ареста на Васил Божков, по този начин и за последните 30 години всички сигнали, подавани против него и по какъв начин са били запушвани. И мисля, че това ще бъде едно ужасно вътрешно пречистване на прокуратурата. Но имам опасения, че няма да забележим такова нещо. Категорично Васил Божков е бил опазен, протектиран от един регулаторен чадър, който включва освен държавно управление и правосъдна власт . Което е било част от рецептата за неговото оцеляване през последните 30 години. Защото той постоянно е бил в една леко сива зона, където постоянно е имал доста специфична позиция и той постоянно е зависел напълно от решения на овластени служители “, разяснява Стайков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР