От 2011 г., на границата на зимата и пролетта, Game

...
От 2011 г., на границата на зимата и пролетта, Game
Коментари Харесай

Нощния крал идва в София

От 2011 година, на границата на зимата и пролетта, Game of Thrones идва, потапя ни в своя друг и изпълнен с принуждение и подмолни игри свят, и си отива победоносно с куп награди и милиони фенове.

Успехът на сериала на HBO e бетон, а за какво и по какъв начин се стигна до такава степен може дълго да се приказва. Факт е, че с цел да бъде толкоз приветлив, отговорен е Джордж Р. Р. Мартин и непоколебимостта, с която той убива огромна част от основните герои.

В сезон 4 за първи път видяхме " човек ", за който от епохи се носят митове и всички се опасяват от него - Нощния крал. И тъй като Джордж Р. Р. Мартин обича да споделя истории с безчет персонажи, дано да върнем малко лентата.

За Нощния крал, несъмнено, не се знае доста, като се изключи че е човек от плът кръв, че е 13-и Лорд Командир на Вала, както и че е трансфорат в това, което е в този момент, от Децата на гората. Те са обитавали Вестерос доста преди познатите ни в поредицата родове.

 Снимка 377911

Децата на гората употребяват магия, с цел да трансфорат Лорд Командира в Бял бродник, като цел е била да ги отбрани той от нашествието на Първите хора. Но положителната концепция се изражда и в този момент Нощния крал е събрал страховита войска от Бели бродници и, както видяхме в последния епизод на седми сезон, мина Вала на гърба на единия от драконите на Денерис Таргариен.

Зимата идва, а след нея и пролетта на 2019 година Както се обрисува обаче, ще е нужно и началото на лятото, тъй като завършващият осми сезон ще се появи в първото половина на идната година.

И до момента в който чакаме, тази събота и неделя, 15 и 16 септември, може да забележим Нощния крал (Владимир Фурдик), Подрик (Даниел Портман) и Ходор (Крисчън Найрн) на софийска земя. Те са тук за комикс фестивала Aniventure Comic Con.

Това ни предизвика да си поговорим с Нощния крал, в чиято роля от шести сезон насам гледаме словашкия артист и каскадьор Владимир Фурдик.



Името му, евентуално, не приказва нищо на необятната аудитория, само че това е по този начин, тъй като Владимир е " повече каскадьор, в сравнение с артист, който обича да прекарва време в градината си, работейки ".

Да, не звучи като типично занятие за Бял бродник, само че Владимир Фурдик и героят му имат и нещо общо. " Никога не мога да бъда благополучен ", изстрелва артистът, а съгласно него и Нощния крал не е благополучен, тъй като живее прекомерно дълго на север.

Това може би е и повода да не чуем нито една имитация от него до този миг. Но в случай че се върнем на Владимир Фурдик, ще разберем, че е взел участие във филми като " Сезонът на вещиците " (2011 г.), " 007 координати: Скайфол " (2012 г.) и " Тор: Светът на мрака " (2013 г.).

Именно присъединяване в " 007 координати: Скайфол " му донася първа премия от Screen Actors Guild Awards за извънредно каскадьорско осъществяване във филм. Същата премия, само че година по-рано, получава и за ролята си на Нощния крал.

Сред продукциите, в които е взел участие, Владимир отличава като свои обичани " Тримата мускетари " (1993 г.) и " Шерлок Холмс: Игра на сенки " (2011 г.). Пак от него разбираме кой е обичаният му артист от Game of Thrones. " Това е Питър Динклидж, тъй като е извънредно натурален като артист. " Ето, знаехме, че имаме нещо общо с Нощния крал.

 Снимка 377910

Ако Питър Динклидж е обичаният ви артист, кой тогава е пожеланият ви воин от Game of Thrones ?
Тирион Ланистър, тъй като обича живота, виното и дамите.

Какво обичате да гледате в свободното си време - филми или сериали?
От филмите ще избера " 12 ядосани мъже " (1957 г.), а от сериалите - чешкия комедиен Okresní přebor (2010 г.).

Ако можете да избирате каскадьорските подиуми на кой холивудски артист да изиграете, кого бихте избрали?
Том Харди.

А кой бихте желали да бъде ваш дубльор?
Марк Стронг.

Aniventure Comic Con е в Интер Експо Център.

Актьорите от Game of Thrones идват в София по покана на HBO и KEY Events.

Game of Thrones на HBO Go.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР