От 2009 година, след тежко криминално престъпление, по този начин

...
От 2009 година, след тежко криминално престъпление, по този начин
Коментари Харесай

МВР пуска жандармерията да пази реколтата от череши

От 2009 година, след тежко престъпно закононарушение, по този метод се прави защитата на черешовата акция

В Кюстендил се организира работна среща сред Общината и представители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, предаде  " Фокус “. Основната тематика беше координирането на дейностите по време на идната черешова акция. Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов заяви след срещата, че и тази година ще има защита по време на акцията.

" Капанията публично ще започва от 1 юни. Часовете за бране на череши са от 7:00 часа до 20:00 часа. Изкупуването на черешите ще бъде от 9:00 часа до 22:00 часа “, сподели кметът инж. Атанасов. Той изрази вяра, че акцията ще бъде спокойна и без произшествия.

От своя страна Даниел Мазнев, шеф на бранш " Опазване на публичния ред “ към Областна дирекция на МВР – Кюстендил уточни, че на база на осъществени разбори полицията обичайно провежда профилирана полицейска интервенция за защита при прибирането на реколтата от череши. В акцията ще има придадени сили от Дирекция " Жандармерия “ и " Гранична полиция “.

" От 2009 година, след тежко криминално закононарушение, по този метод се прави защитата на черешовата акция. Анализите демонстрират, че това е добра процедура “, добави Даниел Мазнев.

Предвидено е на има контролно-пропускателни пунктове, през които ще минават берачите и производителите на череши.

Според кмета на Кюстендил местата за изкупуване, общинска благосъстоятелност, ще бъдат както и предходната година. Към момента няма подадени заявки за откриване на пунктове за изкупуване на алените плодове от частни лица.

При изкупуването на черешите ще се изискват документи.

Стана ясно, че през миналата година е имало пет формирани досъдебни производства, две от тях са свързани с похищения върху черешова продукция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР