От 2001 г. насам европейците нескрито сочат американците с пръст

...
От 2001 г. насам европейците нескрито сочат американците с пръст
Коментари Харесай

ЕС въвежда AI лицево разпознаване при граничния контрол

От 2001 година насам европейците наяве сочат американците с пръст и се чудят какво е чувството да минаваш през супер щателна инспекция постоянно, когато стъпят в летище.

Изглежда системата е на път да се промени и на нашия континент, откакто стана ясно, че нова AI технология ще разпознава лицата ни и ще препитва пасажери при прекосяване на гранични пунктове, оповестяват от Gizmodo.

Инициативата iBorderCtrl е на унгарската полиция, а финансирането идва непосредствено от хазните на Европейски Съюз.

Новата система, планува слагането на камери с изкуствен интелект на 4 гранични пункта за прекосяване към страни отвън Европейски Съюз, като първите страни, в които ще се проведат действителни проби, са Унгария, Латвия и прилежаща Гърция.

Пътуващите ще би трябвало да " беседват " с компютър, който ще им задава въпроси по отношение на предметите в багажа и личността им, като прецизна камера ще следи доста деликатно даже за най-малките мимики на лицевите мускули.

Софтуерът ще може да разпознава рискови човеци и да подава сигнал към чиновниците на граничния пункт, които по-късно ще вършат по-щателни инспекции.

Изкуственият разсъдък има способността да разпознава пол, раса и език, а утвърдените пасажери ще получават персонализиран QR код, с който да минават през границата.

Системата ще бъде тествана за интервал от 6 месеца, в който основателите й ще видят в действително време по какъв начин софтуерът " учи " и развива качествата си.

 Ето по какъв начин няма ни вземат бутилката вода на летището
Ето по какъв начин няма ни вземат бутилката вода на летището

Не е най-брилянтната концепция, само че пък несъмнено бихме пробвали

Цялата тази самодейност ни звучи като извадка от записките на Джордж Оруел и е отявлена първа стъпка към доста по-сериозен граничен надзор на целия континент.

 Фейсбук, лицевото различаване и новият бодил в очите
Фейсбук, лицевото различаване и новият бодил в очите

Многото лица на обществената мрежа
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР