От 200 до 7000 лева глоба отнася всеки, който „манипулира

...
От 200 до 7000 лева глоба отнася всеки, който „манипулира
Коментари Харесай

Искат до 7 бона глоба за манипулиране на километраж

От 200 до 7000 лв. санкция отнася всеки, който „ манипулира и/или промени показанията на километропоказателя на моторно транспортно средство “. Това е едно от предложенията за промени в Закона за придвижване по пътищата, импортирано в сряда в Народното събрание от ГЕРБ, написа „ Телеграф “.

Ако бъде признат дефинитивно, текстът ще влезе в действие от 20 май 2018 година. 3000 лв. пък ще е паричната или имуществена глоба за тези, които правят механически прегледи с уреди или техника, на които е нарушена изискуемата маркировка или пломба. Наказанието може да сполети над 1028 души. Толкова са лицата в България, които имат позволение да правят периодически механически прегледи.

Сериозен скок и на санкциите за водачи, които карат неизправни коли, желаят от ГЕРБ. В момента глобата за нарушаването е закрепена – 150 лв.. Народните представители упорстват тя да бъде разграничена съгласно риска от случай, в случай че возилото е с щета. 50 лв. ще е глобата, в случай че колата е с незначителни редовности. До 200 лв. ще скача санкцията при обилни повреди, а таванът на наказването ще е 500 лв., в случай че има сериозен риск от злополука, поради неприятното положение на транспортното средство.

От 500 до 1500 лв. ще заплащат тираджиите, в случай че поради неукрепен товар се основават предпоставки за произшествия на пътя. Ако водачите на леки и тежкотоварни коли минат един път годишно през пункта за механически обзор пък, такситата и колите за спешна помощ да ги посещават два пъти годишно

тагове КАТ водачи санкция километраж манипулация
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР