От 20 ноември трафикът на граничен пункт КГПП Капитан Андреево

...
От 20 ноември трафикът на граничен пункт КГПП Капитан Андреево
Коментари Харесай

15 км опашка от ТИР-ове на ГКПП Капитан Андреево. Защо?

От 20 ноември трафикът на граничен пункт КГПП " Капитан Андреево " е засилен. Опашката от чакащи ТИР-ове през днешния ден доближава до Свиленград, това е малко над 15 км, оповестява Нова тв.
На места по Автомагистрала " Марица " камионите са в няколко колони и би трябвало да се кара извънредно деликатно, поради мократа настилка и мъглата в региона.
Струпването на товарни камиони по границата с Турция продължава повече от 2 месеца, стана ясно от думите на Диана Маркова от АГ " Митници ".
Каква е повода? Оказва се, че засиленият стокообмен с Турция не може да бъде обработен от работещите гишетана Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", макар че пунктът работи на цялостен потенциал. За последните 24 часа са направени близо 2 500 камиона, 100 повече от през вчерашния ден, сподели Маркова.
За последните 5 години трафикът се е нараснал двойно и доближава 2400 - 2600 дневно, а безспорен връх е бил подложен през октомври месец, когато граничните служби са обработили документите на 70 000 камиона. Това са 12 000 камиона повече по отношение на октомври 2018г., акцентира Маркова.
Една от аргументите може би е евтината турска лира, която подтиква търговията с Турция, разяснява тя. Според нея и влизащите в България камиони от този граничен пункт са се нараснали двойно.
Друга причина са идващите коледни празници. Заради почивните дни и предстоящото нарастване в продажбите всички компании бързат да извършат доставките си, което също се отразява на товарните транспорти, изясни Маркова.
По думите й леките коли и рейсове не са повлияни от усложненията с прекосяването на товарните, тъй като за тях има обособени специфични коридори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР