От 20 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна

...
От 20 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна
Коментари Харесай

Зимата идва: 3000 снегорина ще чистят пътищата

От 20 ноември се вкарва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Това става със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. Към момента по опорните пунктове са близо 1800 машини. В края на октомври АПИ ревизира готовността на пътноподдържащите компаниите за идния зимен сезон 2019/2020. Осигурени са над 83 хиляди т сол, 112 хиляди т пясък, 3 340 т химически материали за култивиране на пътната настилка на републиканските пътища, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите. Пътноподдържащите компании не престават с доставките за идния зимен сезон.

На шефовете на 27-те регионални пътни ръководства е разпоредено да наблюдават прогнозите по региони и със повишено внимание да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри.

АПИ приканва водачите, в случай че до момента не са подготвили колите за пътешестване при зимни условия да го създадат, защото от идната седмица се чака захлаждане и по високопланинските региони е допустимо дъждовете да минават в сняг. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В Агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР