От 20 на 8 години бе намалена присъдата за бившия

...
От 20 на 8 години бе намалена присъдата за бившия
Коментари Харесай

Отиваме на трета инстанция, категорична е Иванчева

От 20 на 8 години бе понижена присъдата за някогашния кмет на  регион " Младост " Десислава Иванчева от Апелативния профилиран углавен съд. Първоначалната присъда от първоинстанционния Спецсъд бе напълно анулирана. 
Съдът не промени мярката им за неотклонение - домакински арест.
Новите присъди за другите двама подсъдими по делото също са понижени - 7 години отнемане от независимост получи Биляна Петрова, а Петко Дюлгеров - 6 години отнемане от независимост.
" Това не е съд. от всякаква позиция е безусловно безвластие ", разяснява Иванчева. " Ние сме безусловно почтени. Това е безвластие. Ще продължим да се борим. Истината  ев наша изгода ", сподели още тя.
По думите на юриста й Николай Хаджигенов " Днешните рисъди са сигнал какво се случва с правораздаването и с правото у нас - те умират ". Той е безапелационен, че ще апелира. " Делото отива на Върховен съд. Още през днешния ден ще пусна тъжба ", добави той и показа, че не е сюрпризиран от решението на съда. Според него " един ден отнемане от независимост - това е неуспех за правораздаването ".
Прокурорът по делото Тихомир Стоев дефинира понижените присъди като " победа "   и разясни, че актуалният състав на АСНС  осъди подсъдимите за двете форми на действие - пожелан и получен рушвет. Що се отнася до размера на присъдите - той разяснява, че не са самоцелно понижени, става въпрос за преквалификация. От най-тежкия състав на рушвет, по който беше повдигнато обвиняването - изключително тежък случай и изключително огромни размери - на огромни размери, което е вторият по тежест, само че не най-лекия състав на рушвет и са резлични диапазоните на наказуемост.
" При състава, по който беше повдигнато обвиняването, присъдите бяха толкоз високи, тъй като диапазонът е от  15 до 30 години отнемане от совбода. При този състав, по който получиха присъдата през днешния ден тримата подсъдими, наказаемостта е от 3 до 10 години ", разясни прокурор Стоев пред публицисти фрапантното понижаване на присъдите.
Наложени им бяха и парични глоби  -  15 000 лева за Иванчева, 12 000 лева за Петрова, 10 000 лева за Дюлгеров и забарни за заемане на държавни длъжности и практикуване на активност в държавни институции - 10 години за Иванчева, 9 години за Петрова и 8 години за Дюлгеров.
Очаквайте подробноси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР