От 20 май до 20 август Столичната община събира заявления

...
От 20 май до 20 август Столичната община събира заявления
Коментари Харесай

Столичната община търси желаещи да сменят старите си печки на дърва и въглища

От 20 май до 20 август Столичната община събира заявки от искащите да сменят печките си на дърва и въглища с по-екологични други възможности, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Подмяната на отоплителните уреди е безвъзмездна за жителите и се финансира с пари от еврофондовете.

Старите печки могат да бъдат заменени с камини на пелети, с газови котли или конвектори, с климатици, както и да се финансира присъединение към мрежата на 4Топлофикация-София “, в случай че това е допустимо.

Желаещите би трябвало да опишат в заявката за промяна на отоплението с какво се топлят сега, какво е жилището им, какъв брой души живеят в него. Иска се и информация за това дали в фамилията има дребни деца, хора над 70 години или такива, които получават енергийни или обществени помощи.

Проектът е на обща стойност 57 млн. лв.. С тях би трябвало да се купят новите уреди и да се заплати за монтирането им. Целта е да се подменят 1/3 от всички старите печки на дърва и въглища с екологични други възможности. По данни на общината 55 000 семейства се топлят на дърва и въглища.

Формулярите за кандидатстване са подават в районните администрации до 20 август.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР