От 20 до 30 души при 100 ваксинирани срещу коронавирус

...
От 20 до 30 души при 100 ваксинирани срещу коронавирус
Коментари Харесай

Експерт посочи колко често може да има очаквани странични реакции от ваксината на AstraZeneca

От 20 до 30 души при 100 имунизирани против ковид може да чакат главоболие, температура или настинка като странични резултати. Обикновено в рамките от 6 до 12 часа излиза наяве каква е реакцията и дали има. Това съобщи доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн, разяснявайки векторната ваксина на AstraZeneca. Той посочи, че опцията да има странична реакция е по-висока от тази при противогрипните ваксини.
Фактът, че има странични реакции, демонстрира, че имунната ни система реагира съответна. Ако нямате странични реакции, не се тормозете, че имунизацията " не ви хваща " – просто е малко по-спокойна, посочи Илиев пред Нова телевизия.
 Съединени американски щати: За момента всички ваксини против COVID-19 са ефикасни Съединени американски щати: За момента всички ваксини против COVID-19 са ефикасни
Американската администрация по храните и медикаментите съобщи в обновените насоки, оповестени в понеделник, че всички ваксини против...
Той не се ангажира да разяснява дали е 100% правилно, че при векторната ваксина странични реакции има при първа доза, а при РНК имунизациите – при втора. И увери, че новите данни за възрастните, имунизирани с имунизацията на AstraZeneca, идващи от Англия, демонстрират чудесна търпимост и успеваемост и от хора на повече години.
Д-р Илиев повтори това, което споделиха доста лекари преди него – не можеш да се заразиш с COVID-19 от слагане на ваксина против ковид.
При доста редки и тежки автоимунни болести, които заплашват живота, не трябва да се поставя ваксина против ковид. А онкоболните пациенти може и " да не ги хване ", тъй като одобряват медикаменти, които потискат имунната система.
Д-р Илиев подсети, че още в границите на първата седмица след слагане на първа доза ваксина против ковид започваме да построяваме удовлетворителен имунитет. Той уточни, че това се отнася за РНК имунизациите и посочи, че " може да се допусна ", че при векторните ваксини става по-бавно, само че още няма безапелационни научни данни. При температура над 38 градуса е хубаво да изчакате, а не да се ваксинирате.
 Получихме още 25 740 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech Получихме още 25 740 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech
25 740 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech (Пфайзер и Бионтех) са получени през днешния ден в страната ни. На 25 февруари се чакат още 12 000 до...
" Изчакайте, преди да свалите маската. За векторните ваксини към този момент знаем, че понижават с 50% риска да предадете вирус, само че не го отстраняват изцяло ", приключи доктор Илиев. Той е безапелационен е и за друго – не може да се лимитират хора, тъй като не са се ваксинирали. Това може да се прави единствено за сериозни структури, от които зависи съществуването на страната.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР