От 20 до 23 юни в Пампорово ще се проведе

...
От 20 до 23 юни в Пампорово ще се проведе
Коментари Харесай

Европейският елит в планинското колоездене мери сили на Пампорово през уикенда

От 20 до 23 юни в Пампорово ще се организира петото следващо издание на “Пампорово Байк Фест”, а главният акцент в програмата тази година е семейството на България за първи път на кръг от iXS Downhill Cup.

Над 100 колоездачи от Испания, Франция, Англия, Португалия, Германия, Гърция, Румъния, Македония, България и други са записани за присъединяване в огромния конгрес досега, като се чака броя им да се усили още през идващите няколко дни.

Още от четвъртък, 20 юни, Пампорово ще се трансформира в привлекателен център и за най-хубавите колоездачи от всички краища на България, тъй като с изключение на кръга от iXS Downhill Cup по време на феста ще се проведат също 2-ри кръг от “Виваком Даунхил Серии”, 3-ти кръг от Детските байк серии и Националният шампионат по форкрос.
 Освен спортната част, програмата на “Пампорово Байк Фест 2019” е изпълнена с още доста забавни събития, измежду които премиерата за България на “Return to Earth” - най-новия филм на Anthill Films, с присъединяване на някои от най-популярните имена на интернационалната байк сцена. Световната премиера на кино лентата е този петък, а още в събота ще се излъчи в България по време на кино вечерта в най-голямата зала новия конферентен блок на хотел “Перелик”.

Очакванията на уредниците е общият брой на участниците в надпреварите да надвиши 200 индивида, които ще премерят сили по трасетата в Пампорово. Благодарение на сътрудниците на събитието от “Пампорово” АД, “Нисан България” и “Ред Бул” за най-хубавите колоездачи има квалифициран привлекателен паричен награден фонд от над 5000 лв., както и доста предметни награди от Допелхерц, Анимал и Веломания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР