От 20 август (понеделник) паркирането около Националния стадион Васил Левски

...
От 20 август (понеделник) паркирането около Националния стадион Васил Левски
Коментари Харесай

Край на безплатното паркиране до Националния стадион

От 20 август (понеделник) паркирането към Националния стадион ”Васил Левски ” в столицата става платено. Решението бе гласувано през април от Столичния общински съвет. Общинарите разрешиха на ”Пазари Запад ” ЕАД да вземе борсата за ски, колела и спортни артикули, която от години съществува пред някогашния стадион Юнак в София.
В работни дни - теренът от 3145 кв.м. ще се употребява като охранителен паркинг.

Предвижда се оформянето на 100 паркоместа. Площта на 44 от тези паркоместа е планувана за отдаване чартърен за търговия на новия пазар през уикенда.

Мотивът за превръщането на пространството в паркинг бе, че в този момент там се паркира нерегламентирано и колите блокират достъпа до Борисовата градина.

Районът попада в зелената зона, където цената за час паркиране е 1 лева

Паркирането ще продължи да бъде гратис от лявата страна на стадиона до езерото " Ариана ", написа още Банкеръ.

" Пазари Запад " ще инсталират и самопочистваща се тоалетна, както и павилион за защита, ще се грижат за почистването и поддържането на региона ще инсталират две бариери на входовете към паркинга по протежението на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " от метростанция Васил Левски до Националния стадион.

Договорът сред Столична община и " Пазари Запад " е за 3 години. Според капиталовото желание на " Пазари запад " ЕАД сдружението ще похарчи 182 940 лв. за новия пазар и паркинг, от тях 70 000 ще отидат за доставка и монтаж на роботизирана тоалетна, 15 000 за офис резервоар, 15 000 за разплащателен терминал с опция за връщане на ресто, 19 000 за многокомпонентна система за автоматизация и надзор на достъпа в паркинга, 5000 за бариерите и 6 600 за 40 антипаркнг колчета и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР