От 2 юни сиропът Sandimmun Neoral 100 mg/ml oral solution

...
От 2 юни сиропът Sandimmun Neoral 100 mg/ml oral solution
Коментари Харесай

Сироп за трансплантирани деца става безплатен

От 2 юни сиропът Sandimmun Neoral 100 mg/ml oral solution става безвъзмезден за нуждаещите се трансплантирани деца, оповестиха от Министерството на здравеопазването. Промяната ще бъде оповестена в уеб страницата на Съвета на 2 юни – деня, в който се прави месечната актуализация на Позитивния лекарствен лист. В аптечната мрежа сиропът ще бъде наличен без доплащане от 16 юни, когато НЗОК актуализира аптечния програмен продукт.

И това е забавно - Трансплантация на стволови кафези може да „ замрази “ множествената склероза - четете в най-хубавия уебсайт у нас www.zdrave.to.

В интервала от 2 до 16 юни лекарството ще бъде отпускано гратис и против рецепта в аптека „ Мина “ (бул. „ Георги Софийски “ №10 – против арката на „ Александровска “), увериха от компанията собственик на разрешението за приложимост, след диалог със заместник-министър Лидия Нейчева.

Неправителствени организации сезираха Здравното министерство за това, че се постанова пациенти да доплащат 7,86 лева за лекарството. Проверка на отрасловото ведомство демонстрира, че сиропът е включен в Позитивния лекарствен лист през 2010 година След това обаче лекарството било разграничено в две разнообразни групи - на таблетки и на сироп. Така на пациентите се наложило да вадят от джоба си спомагателната сума за всяко закупено шишенце сироп. Доплащането е почнало от 2 ноември 2016 година, открива инспекцията на министерството.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР